Pakistan'dan Afganistan'a yeni mesaj

Pakistan, Afganistan'a "Teröre karşı verilen sözler tutulmalı" mesajını gönderdi.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan'dan Afganistan'a yeni mesaj

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mümtaz Zehra Beluç, Afganistan'ın, topraklarının terör faaliyetleri için kullanılmayacağına dair uluslararası topluma ve İslamabad'a verdiği sözleri tutması gerektiğini söyledi.

Geo News televizyonundaki habere göre, Sözcü Beluç, haftalık basın toplantısında yaptığı açıklamada, Pakistan'ın Afganistan'dan terörle mücadele konusunda işbirliği istediğini söyledi.

Beluç, Afganistan'ın, topraklarının terör faaliyetleri için kullanılmayacağına dair uluslararası topluma ve İslamabad'a verdiği sözleri tutması gerektiğini ifade ederek masumların yaşamlarını yitirmesini çok ciddi şekilde ele aldıklarını ve aynı tavrın Kabil'den de beklendiğini vurguladı.

Terörün hem Afganistan hem de Pakistan için ortak bir tehdit olduğunu dile getiren Beluç, sivillere ve güvenlik güçlerine yönelik şiddet kullanan oluşumlara karşı güçlü bir duruş sergilenmesi gerektiğini kaydetti.

Beluç'un açıklamaları, Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki'nin, Peşaver'deki saldırıyla ilgili Afganistan'ın suçlanmaması gerektiğine dair ifadelerinin ardından geldi.

Muttaki, Kabil'de yaptığı açıklamada, Pakistanlı yetkililerin Afganistan'ı suçlamak yerine ülkedeki militan şiddetin arkasındaki sebeplere bakması gerektiğini ifade etmişti.

- TERÖR SALDIRILARINDA ARTIŞ

Pakistan’da özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde son aylarda terör saldırıları arttı. İslamabad, Afganistan’da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) liderleri tarafından bu saldırıların planlandığını ve yönetildiğini belirtiyor. Afganistan ise bu iddiaları reddediyor.

Pakistan'ın Peşaver şehrinde, 30 Ocak'ta öğle namazı sırasında camiye düzenlenen intihar saldırısında çoğu polis 102 kişi hayatını kaybetmişti.

Yorumlar