"PAB heyeti için özel uçak kiralandığı" iddiası

- TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkanlığı: "PAB Genel Kuruluna katılım için herhangi bir özel uçak kiralanmamış olup Cumhurbaşkanlığı makamında mevcut uçaklardan Ana uçağı, benzeri toplantılarda mutat olduğu üzere heyetimize tahsis edilmektedir"

Google Haberlere Abone ol
"PAB heyeti için özel uçak kiralandığı" iddiası

TBMM (AA) - TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkanlığı, PAB Genel Kuruluna katılım için herhangi bir özel uçağın kiralanmadığını ve Ana uçağının heyete tahsis edildiğini bildirdi.

TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bugün bir gazetede, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın, yurt dışına resmi ziyaret dolayısıyla özel uçak kiralandığına dair iddiasına yer verildiği anımsatıldı.

Atıcı'nın bu açıklamalarının gerçek dışı olduğu belirtilen açıklamada, gerçeğin bu kadar saptırılmasının anlaşılır bir durum olmadığı dile getirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dünyanın en eski uluslararası kuruluşu olan ve dünya parlamentolarının yıllık zirvesi niteliğindeki PAB Genel Kuruluna katılım için herhangi bir özel uçak kiralanmamış olup Cumhurbaşkanlığı makamında mevcut uçaklardan Ana uçağı,benzeri toplantılarda mutat olduğu üzere heyetimize tahsis edilmektedir. Daha önce tarifeli sefer ile Rusya'ya gitmesi planlanan PAB Türk Komisyonu üyesi sayın milletvekillerimiz uçak kapasitesinin müsait olması ve tasarruf gayesi ile uçağa davet edilmişlerdir. Bu veya benzeri yakıştırmaların ve uydurma bilgilerin kamuoyuna aktarımı Meclisimizin itibarına yönelik saldırılardır."





Yorumlar