Özdağ bir kez daha ölümden ve zulümden kaçıp ülkemize sığınan insanları hedef aldı

İyi Partili Ümit Özdağ bir kez daha Suriye'deki ölümden ve zulümden kaçarak ülkemize sığınan insanları hedef alan paylaşımda bulundu. Göç İdaresi, Özdağ'ın tepki çeken hedef gösterme açıklaması hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Özdağ bir kez daha ölümden ve zulümden kaçıp ülkemize sığınan insanları hedef aldı

Barış Pınarı Harekatı tüm hızıyla devam ederken İYİ Partili Ümit Özdağ'dan provokatif bir paylaşım geldi. Twitter hesabından “2040 Demografik Felaket Senaryosu” başlıklı bir video paylaşan Özdağ, Türkiye'deki Suriyeliler ile diğer sığınmacıların sayılarına ilişkin değerlendirme yaparak 2040 yılında bu sayının 10 milyonu geçeceğini iddia etti.

Suriyeli sığınmacıların ve muhaliflerin meşru askeri omurgası olan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinin oluşturduğu Suriye Milli Ordusu (SMO) Barış Pınarı Harekatı'nda PYD/YPG/PKK'ya karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'yle (TSK) yan yana savaşırken, Özdağ, sığınmacılar için "Sığınmacılar Türkiye'de kalırsa 2040 yılında toplam 12.4 milyon sığınmacıyı Türk milleti beslemek zorunda kalacak ve her 8 kişiden bir tanesi sığınmacı olacak. Ülkemizin demografik yapısını, politik yapısını, neden olacağı istikrarsızlılarla jeopolitik yapısını sarsacak, milli devleti tasfiye edecek böyle bir gelişmeye siz 'evet' diyro musunuz?" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Özdağ'ın bu iddialarının gerçekliğinin bulunmadığını söyleyerek, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunulacağını duyurdu.

Twitter'dan yapılan paylaşımda şu ifadeler kullanıldı: Açıklamada verilen sayılar ve söylenenler gerçeği yansıtmamakta olup, ölümden ve zulümden kaçıp Ülkemize sığınmış mazlumlara karşı kin ve düşmanlığı teşvik ettiğinizden dolayı hakkınızda suç duyurusunda bulunulacaktır.

Yorumlar