Osmanlı Şehzadesi Süleyman Şah'ın Türbesine Giremedi, Uzaktan Dua Etti

2. Abdulhamit'in torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, dedesi Süleyman Şah'ın türbesini ziyarete geldi. Türbeye giremeyen Osmanoğlu, karakola en yakın köyde dua etti.

Google Haberlere Abone ol
Osmanlı Şehzadesi Süleyman Şah'ın Türbesine Giremedi, Uzaktan Dua Etti

Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, dedesi Süleyman Şah'ın türbesini ziyaret etmek için Şanlıurfa'ya geldi.

DEDESİNİN TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ

Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Şah Fırat operasyonu ile Suriye'nin Halep kentine bağlı Karakozak köyü yakınlarından Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki Kara Kuvvetleri Komutanlığı 3. Hudut Alayı 7. Hudut Bölük Komutanlığına geçici şekilde getirilen dedesi Süleyman Şah'ın türbesini ziyaret etti.

DEDESİNİN TÜRBESİNE GİREMEDİ

Sultan II. Abdülhamid'in torunu Şehzade Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, dedesinin türbesine hazırlıkların tamamlanmadığı gerekçesiyle giremedi. Osmanoğlu, dedesi Süleyman Şah ve beraberindeki askerlerin sandukasının geçici şekilde tutulduğu bölük komutanlığına da mevzuat itibariyle giriş yapamadı.

UZAKTAN DUA ETTİ

Türbenin olduğu karakola en yakın köyde dua eden, karakolun karşı köyünde uzaktan dua etmek mecburiyetinde kalan Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu, 'Tabi ki dedemizin buraya gelmesi aşırı mühim ve aşırı manidar oldu. Yaşanan süreç içinde emeği geçen Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza teşekkür ediyoruz. Türbenin buraya getirilmesi bizim için aşırı onurlu oldu. Tabi bir takım kesimler sebebi ile türbenin yerinin değiştirilmesi ile alakalı çokça muhalefet oldu lakin enfazla kararın buraya gelmesi olduğunu düşünüyorum' dedi.

'DEDEMİZ VAHDETTİN HAN'IN TÜRBESİ TÜRKİYE'YE GETİRİLSİN'

Osmanoğlu, dedesi Vahdettin Han'ın türbesinin Türkiye'ye getirilmesini istedi. Dedesi Vahdettin Han'ın türbesinin de Suriye'de olduğunu belirten Osmanoğlu, sözlerine şöyle devam etti;

'Dedemiz Vahdettin Han'ın türbesinin Türkiye'ye gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Malumunuz Suriye'de karışık neler olduğunu yaşandığını bilemiyoruz. Bu karışıklık itibariyle devamlı müslüman kardeşlerimiz ziyan ve zulüm görüyor. Türbelerimizin ne halde olduğunu bilemiyoruz. Suriye'de yaşanan bu belirsizliklerden ötürü dedem Sultan Vahdettin Han'ın da türbesinin Türkiye topraklarına getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.'

Osmanoğlu, Süleyman Şah Türbesi'nin açılışına katılmak istediğini de sözlerine ekledi.



Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar