Oruçlulara 'arı ürünleri' tüketimi önerisi

Arı sütü, bal ve polen vücudun dinç durmasını, zinde olmasını sağlar. Özellikle arı sütü, sahurda bir çay kaşığı ucu kadar tüketildiğinde gün boyu tokluk hissi verir.

Google Haberlere Abone ol
Oruçlulara 'arı ürünleri' tüketimi önerisi
Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, arı ürünlerinin tok ve dinç tutması dolayısıyla ramazanda tüketilmesinin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.

Kekeçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında özellikle arı sütü, polen ve bal tüketimini önerdiğini söyledi.

Ramazan ayında açlığın yanında halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik hissinin yüksek derecede hissedildiğini anlatan Kekeçoğlu, "Polen enerji verici bir üründür. Bu ayda özellikle yorgunluk ve bitkinlik hissi uyanır. Polen bu problemi ortadan kaldırıyor. Çünkü arı sütü ve polenin içerisinde bulunan bazı maddelerin vücuda enerji ve zindelik verdiği bilimsel manada da kanıtlanmıştır." dedi.
Kekeçoğlu, arı sütünün sahurda yeterli miktarda tüketildiğinde gün içerisinde daha az açlık hissi yaşanacağını belirterek, şunları söyledi:

"Arı sütü, bal ve polen vücudun dinç durmasını, zinde olmasını sağlar. Özellikle arı sütü ramazanda ayında sahurda bir çay kaşığı ucu kadar tüketildiğinde gün boyu tokluk hissi verir. Bu ürünler hem sağlık açısından çok yararlı, hem de ramazan ayı için yardımcı olabilecek ürünlerdir. 'Bazı kesimler ramazan sofralarında bal tüketmeyin' diye uyarılarda bulunuyor. Onların uyarıları 'sahte bal tüketmeyin' şeklinde olmalıdır. Bal ramazan ayında özellikle tüketilmeli. O yapay tatlandırıcılardan oluşan tatlıların yerine bal tüketilmelidir. Hem ani kilo almalar olmayacaktır hem de balda sahte yapay şeker olmadığı için sağlıklı ve doğal beslenme sağlanacaktır."

Piyasadaki sahte bal satışından ötürü insanların bal tüketiminden kaçındığını vurgulayan Kekeçoğlu, "Son yıllarda ülkemizde bal tüketimi oldukça azaldı. Bunun sebebi piyasada satılan sahte ballar. Bu sahtekar satıcılar sebebine insanlar doğal beslenmeden uzaklaştı.

Vatandaşlarımıza uyarımız bildikleri, tanıdıkları arıcılardan veya dışında bandrol bulunan ürünleri satın alsınlar." diye konuştu.

Yorumlar