Ölen kişinin yakınları hastaneyi bu hale getirdi

Karlıova ilçesinde yaralı olarak hastaneye kaldırılırken hayatını kaybeden 16 yaşındaki gencin yakınları önce ambulansa ardından hastanenin acil servisine saldırdı. Olayda yaralanan olmadı.

Google Haberlere Abone ol
Ölen kişinin yakınları hastaneyi bu hale getirdi

Bingöl'ün Karlıoval ilçesinde, attan düşme sonucu yaralanan genci almaya giden sağlık ekipleri saldırıya uğradı. Gencin kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesi ise ölenin yakınlarını daha da öfkelendirdi. Gencin yakınları hastanenin acil servisine saldırarak etrafa zarar verdi. Saldırıda hastane personeli herhangi bir yara almadı. Saldırıyı düzenleyenler hakkında yetkili mercilere suç duyurusunda bulunuldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Bingöl Sağlık İl Müdürlüğü, "Acının boyutu ne olursa olsun, her türlü fedakârlıkla işini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara maruz kalması kabul edilemez" dedi. 

İşte Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklama: Bugün Karlıova ilçemizde attan düşme sonucu yaralanan 16 yaşındaki vatandaşı almaya giden ambulansımıza, hastaya müdahale esnasında hasta yakınları tarafından saldırı olmuştur. Karlıova Devlet Hastanesine alınan vatandaşımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Sonrasında acil servis ilk müdahale odasındaki ekipmanlar dağıtılarak aynı şekilde saldırı gerçekleşmiştir.

Yapılan bu saldırılarda tek tesellimiz, sağlık çalışanlarımızın herhangi bir yaralanmasının olmamasıdır. Ancak acının boyutu ne olursa olsun, her türlü fedakârlıkla işini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarının bu tür saldırılara maruz kalması kabul edilemez olup, olay adli mercilere iletilmiştir.

Yorumlar