Öldürülen Suriyeli kadının cenazesi akrabalarına teslim edildi

Şırnak’ın Cizre ilçesi Suriye sınırında Şabani köyü mevkiinde Suriye’den kaçıp Türkiye’ye geçmek isteyen ve sınırda askerler tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğü iddia edilen Saada Darwich isimli kadının cenazesi Suriye’deki...

Google Haberlere Abone ol
Öldürülen Suriyeli kadının cenazesi akrabalarına teslim edildi

Şırnak’ın Cizre ilçesi Suriye sınırında Şabani köyü mevkiinde Suriye’den kaçıp Türkiye’ye geçmek isteyen ve sınırda askerler tarafından açılan ateş sonucu öldürüldüğü iddia edilen Saada Darwich isimli kadının cenazesi Suriye’deki akrabalarına teslim edildi.

Suriye’deki iç savaştan kaçan Sada Darwich(34), yanında babası Medhad Darwich ve iki çocuğu ile birlikte dün gece sınırı kaçak olarak geçmek istedi. İddiaya göre, Saada Darwich Cizre’ye bağlı Şabani köyü yakınlarında Suriye sınırında Türkiye’ye geçmek isterken, sınırda nöbet tutan askerler tarafından ateş açıldı. Açılan ateş sonucu 2 çocuk annesi Saada Darwich öldü. Kadının yanında bulunan babası Medhad Darwich, kızının cesedini ve 2 torununu alarak sınırdaki görevli askerlere teslim oldu. Askerler tarafından kadının cenazesi Cizre Devlet Hastanesi’ne getirildi. Hastanede yapılan otopsiden sonra kadının cenazesi, hastaneden alınarak, bir grup BDP’li tarafından Suriye sınırına götürülerek Suriye’deki akrabalarına teslim edildi. BDP İlçe Başkanı Ahmet Çeter, Saada Darwich'in askerler tarafından hedef gözetilerek öldürüldüğünü iddia etti.

Öte yandan, Suriye’deki iç kargaşadan dolayı sınırı geçerek Cizre’ye gelen Suriyelilerin sayısı şuana kadar 6 bini geçtiği öğrenildi. Şimdiye kadar Suriye sınırından Cizre’ye gelenlerin sınırdan geçmesi esnasında daha önce herhangi bir ateş açılma olayı yaşanmazken, ilk defa Cizre-Suriye sınırında böyle bir olayın yaşanması dikkat çekti.

CİHAN

Yorumlar