OHAL ilan edilmesi

- DEİK Başkanı Vardan: -"Olağanüstü hal uygulamasını, demokrasi ve hukuk devleti ile temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına değil, korunmasına yönelik geçici bir tedbir olarak görüyoruz" - ASKON Genel Başkanı Koca: - "Olağanüstü bir durumun yaşandığı bu dönemde OHAL ilanı bir ihtiyaç olmuştur"

Google Haberlere Abone ol
OHAL ilan edilmesi

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, "Olağanüstü hal (OHAL) uygulamasını, demokrasi ve hukuk devleti ile temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına değil, korunmasına yönelik geçici bir tedbir olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Vardan, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, DEİK olarak bu uygulamayı, demokrasi ve hukuk devleti ile temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasına değil, korunmasına yönelik geçici bir tedbir olarak gördüklerini belirtti.

Yapılan resmi açıklamalarla, olağanüstü hal sürecinin ekonominin işleyişine ve devam etmekte olan kamu yatırımlarına hiçbir etkisinin olmayacağının altının özellikle çizilmesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Vardan, "Rasyonel politika anlayışının ve ekonomik reformların aynı çizgide devam edeceğinin açıklanması, hem yabancı yatırımcılar hem de Türk müteşebbisleri için güven vermektedir. OHAL anayasamızda düzenlendiği gibi Fransa gibi ülkelerde de uygulanmaktadır. Bölgesel ve küresel risklere karşı tüm ülkeler tam bir dayanışma içinde hareket etmesi gerekir." değerlendirmesinde bulundu.


- Koca: "OHAL'i makul karşılıyoruz"


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca ise olağanüstü bir durumun yaşandığı bu dönemde OHAL ilanının bir ihtiyaç olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"OHAL ilanı beklenen bir sonuçtu. Şu an itibarıyla ülkemizin son derece sıkıntılı bir sarmal içine sokulduğu bir durumu yaşıyoruz. Bu sarmaldan çıkabilmek için milletin verdiği ilk ve yüksek düzeyli tepkinin darbenin püskürtme görevini yaptığını biliyoruz ancak konu bundan ibaret değil. Kamu yönetiminin her kademesine özellikle sızıntı halinde yerleşen bu örgütle mücadele edebilmek için bir kısım olağanüstü yetkilerin kullanılmasının zorunlu olduğu, herkesin kabul edebileceği bir gerçekliktir. Bu açıdan kamu yöneticilerinin ellerini rahatlatmak ve daha hızlı hareket etmesine imkan vermek açısından OHAL’i makul karşılıyoruz ancak özellikle ekonomik etkilerini hesaba katarak ne kadar erken zamanda bu halin ortadan kaldırılması noktasına gelinirse o kadar doğru olacağını hatırlatmak isteriz. Bir daha böyle bir karara ihtiyaç hissedilmeyeceği zamanlara erişmek dileğiyle tekrar milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."


Yorumlar