Öğrenciler online dershaneyi sevdi

Dershaneye gitmek için maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin yanı sıra dershanelerde gördükleri konuları tekrar edip takıldıkları soruları çözmek isteyen öğrencilerin gözdesi olan online dershanelerin sayıları yüzbinlerle ifade edilen kullanıcıya ula.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenciler online dershaneyi sevdi

Dershaneye gitmek için maddi durumu yeterli olmayan öğrencilerin yanı sıra dershanelerde gördükleri konuları tekrar edip takıldıkları soruları çözmek isteyen öğrencilerin gözdesi olan online dershanelerin sayıları yüzbinlerle ifade edilen kullanıcıya ulaştı. Gösterilen ilginin büyüklüğü karşısında online dershaneler, stüdyolardan internet altyapısına varıncaya kadar ciddi bir altyapı hazırlıyor.

Anafen TV’nin yöneticisi Yusuf Bayram, teknolojinin yaygınlaşmasıyla birlikte online dershanecilik çözümlerine ilginin arttığını ifade etti. "Türkiye’de eğitim sektöründe yenilikçi yaklaşımlar gerek öğretmenler gerek öğrenciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanıyor." diyen Bayram, sadece internet erişiminin yeterli olduğu yeni nesil dershane sistemlerinde öğretmen, öğrenci ve veli çalışmalarının koordineli olarak takip edildiğini kaydetti. Dershane öğrencilerinin yanında dershaneye gitmeyen öğrencilere de hizmet veren online dershanelerin eğitimde fırsat eşitliği için önemli olduğunu vurgulayan Bayram, "Kendi stüdyolarında kendi kadrosuyla özenli bir dershane ortamı sunan Anafen TV, Türkiye’nin farklı yerlerindeki 220 bin kullanıcıya hizmet veriyor." diye konuştu.

Türkiye’de kuş gribi tehlikesinin olduğu günlerde dershaneye gidememe ihtimalinden online dershane fikrinin ortaya çıktığını söyleyen Bayram, "Anafen olarak hayata geçirdiğimiz Anafen TV ile dünyanın her noktasındaki kullanıcılara yeni nesil dershanecilik hizmeti veriyoruz. 64 bin soru, 3 bin 52 konu anlatım videosu ve yazılılara hazırlık ders videolarının haricinde sunduğumuz deneme sınavlarıyla öğrencilerin kendi seviyelerini ve diğer öğrenciler arasındaki seviyelerini görmelerine imkan tanıyoruz." şeklinde konuştu. Anafen TV’nin yöneticisi şunları kaydetti:

"Online dershaneler öğrencilere istedikleri zaman konuları dinleme ve kendilerini geliştirme imkanı tanıyor. Anafen Dershaneleri’nin uzmanlığını taşıyan Anafen TV, toplam 149 bin 566 dakikalık içeriğe sahip. 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için Online Sınav Deneme Paketi bulunan Anafen TV’de 8 Online Sınav Denemesi bulunuyor. Sınav tarihi ve saati geldiğinde evdeki veya herhangi bir yerdeki internet bağlantısı olan bilgisayardan sınava katılabilme imkanı sağlayan sistem sınav bitiminden sonra soruların doğru cevaplarıyla öğrencilerin kendi cevaplarını kıyaslama imkanı tanıyor. Deneme sınavlarına ait soruların çözümlerinin izlenebildiği soru çözüm videolarının yanı sıra toplu katılım ve toplu değerlendirmeye dahil olma fırsatı da bulunuyor."
CİHAN

Yorumlar