Nordik Konseyi Danimarka'da toplandı

- Nordik Konseyinin 68'inci oturumu Kopenhag'da toplandı

Google Haberlere Abone ol
Nordik Konseyi Danimarka'da toplandı

KOPENHAG (AA) - Nordik Konseyinin 68'inci oturumu, dönem başkanı Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da başladı.

Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya ve İzlanda'nın oluşturduğu Nordik Konseyinin 68'inci oturumu, parlamento binasının da içinde bulunduğu Christiansborg Sarayı'nda, Danimarka Kraliçesi II. Margrethe'nin ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonun ardından başladı.

Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedefine ulaşabilmesi için, Kuzey Avrupa ülkelerinin ne şekilde katkıda bulunabileceği konusunun ele alındığı oturumda, Norveç Başbakanı Erna Solberg de Nordik Bakanlar Konseyinin 2017 Başkanlık Programı'nı tanıttı.

Yarın da devam edecek toplantıda, üye ülkelerin savunma ve dışişleri bakanları, uluslararası politika konularını değerlendirecek. Oturumun ikinci gününde, Kuzey Avrupa ülkelerinin dünyadaki rolü ve Avrupa Birliği'ne konumu, Kuzey Kutbu, Baltık Denizi'ndeki güvenlik durumu ve savunma alanında iş birliği imkanları gibi konular ele alınacak.

Ayrıca Nordik Konseyi Başkanlık Heyeti'nin, Rusya Federasyon Konseyi ve Duma temsilcileriyle de görüşmesi bekleniyor. Oturum, Danimarkalı Konsey Başkanı Henrik Dam Kristensen'in yerini alacak yeni başkanın seçilmesi ve gelecek toplantının yer ve zamanının belirlenmesinin ardından sona erecek.


Yorumlar