New York'ta önlükler bitince hemşireler çöp poşetleri giymeye başladı

ABD'yi de etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle hastanelerde sıkıntılar yaşanıyor. Amerikan hastanelerinden birinde çekilen görüntülerde önlükleri biten hemşireler çöp poşeti giyerek görev yapmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Önlükler bitince hemşireler çöp poşeti giydi

ABD'nin New York kentinde önlükleri tükenen bazı hemşireler, Covid-19'dan korunabilmek için çöp poşeti giyerek görevlerine devam etti.

Facebook hesabından paylaşılan fotoğrafın altında ''Hastanede laboratuvar önlüğü kalmadı. Maske de yok ve tek kullanımlık maskeleri tekrar tekrar takıyoruz.'' ifadeleri yer aldı.

Mount Sinai West hastanesinin hemşireleri, önlük haline getirdikleri çöp poşetlerini giyerek fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı.

Facebook hesabından paylaşılan fotoğrafın altında ''Hastanede laboratuvar önlüğü kalmadı. Maske de yok ve tek kullanımlık maskeleri tekrar tekrar takıyoruz.'' ifadeleri yer aldı.

 ABD'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bini geçerken, vaka sayısı da 68 bin 572'e ulaştı.

Ülke genelindeki vakaların yaklaşık yüzde 50'sinin bulunduğu New York'ta ise vaka sayısı 30 bini geçti.

EN FAZLA ETKİLENEN ŞEHİR

New York eyaleti 33 bin vaka ve 360'tan fazla ölü sayısı ile ülkede salgının en etkili olduğu eyaletlerin başında geliyor. Eyalet genelinde sağlık görevlileri ve yönetim ise zamana karşı yarışıyor.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, salgının merkezi halindeki kentte Covid-19 ile mücadelenin aylar sürebileceğini dile getirdi. Bill de Blasio, nisan ayının marta göre çok daha zorlu geçmesinin beklendiğini söyledi. Eyaletlere verilecek paradan kendilerine çok az bir pay ayrıldığını kaydeden New York Belediye Başkanı, bu duruma sert sözlerle tepki gösterdi.

Düzenlediği basın toplantısında, mevcut durumun ABD'de 1930'larda yaşanan ve 'Büyük Buhran' olarak tanımlanan ekonomik krizden bu yana görülen en ciddi sorun olduğunu belirten Blasio, şu ifadeleri kullandı: "Büyük Buhran'dan bu yana, bu devasa krizin ortasında, herhangi bir kamu görevlisinin, herhangi bir kişinin kendi başına ne yapacağını anlamayamıyorum. İhtiyacımız olan paradan mahrum bırakılıyoruz. Tüm ülke için 150 milyar dolarlık bir havuz oluşturdular. Ancak ülke genelindeki vakaların üçte biri burada. Birileri, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato'da bir hesap yapıyor. Matematiksel bir hesap yapıyorlar. Bize, şehirlere ve eyaletlere verdikleri paranın yüzde birinden bile azını verdiler ve ülkedeki vakaların üçte biri de burada. Bu çok ahlaksızca."

ABD Başkanı Donald Trump ise koronavirüs salgınının merkez üssü olan New York'un, virüs ile mücadelede ciddi bir "sorun" olduğunu belirterek, "New York'u zorlu haftalar bekliyor." ifadelerini kullanmıştı.

İSPANYA HASTANELERİNİN İÇLER ACISI HALİ

 

Yorumlar