Navaz Şerif'e diplomatik pasaport çıkarıldı

Pakistan'da eski Başbakan Navaz Şerif'e diplomatik pasaport çıkarıldığı bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Navaz Şerif'e diplomatik pasaport çıkarıldı

Ulusal basının hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberlerde, eski Başbakan Şerif'e 5 yıl süreyle diplomatik pasaport çıkarıldığı ve pasaportun Şerif'in, İngiltere'nin başkenti Londra'da konakladığı adrese gönderildiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, başkent İslamabad'da yaptığı açıklamada, Şerif'e bordo pasaportun çıkarılmış olduğunu anımsatarak, diplomatik pasaporta sahip olmasının Navaz Şerif'in hakkı bulunduğunu söyledi.

Eski Başbakan İmran Han hükümetinin görevde olduğu Şubat 2021'de Navaz Şerif'in pasaport süresi dolmuş ve Han yönetimi yeni pasaport çıkarılmasını reddetmişti.

PAKİSTAN'A DÖNECEĞİ BELİRTİLİYOR

Londra'da "adalet kaçağı" olarak bulunan Şerif'in ülkeye dönebilmesi için uygun yasal şartların hazırlanacağı aktarılıyor.

Şerif’in gelecek sene yapılması planlanan genel seçimlere öncülük edeceği ifade ediliyor.

Navaz Şerif, 1990-1993, 1997-1999, 2013-2017 dönemlerinde 3 defa başbakanlık görevinde bulunmuştu.

ŞERİF, 2019'DAN BU YANA LONDRA'DA

Panama'da bulunan "off shore" hesaplarına ait bilgilerin paylaşıldığı "Panama Belgeleri" skandalında adı geçen Şerif, 2017'de Anayasa Mahkemesince görevinden alınmıştı.

Hakkındaki tutuklu yargılama kararı sonrası 10 ay cezaevinde yatan Şerif, Kasım 2019'da sağlık sorunları nedeniyle tedavi görmesi için 2 aylığına serbest bırakılmıştı.

Yüksek Mahkeme, tedavi için cezaevinden 8 hafta ayrılmasına izin verilen Şerif'in, bu sürenin en fazla 4 haftasını yurt dışında geçirilebileceğine ve bu sürenin doktorların talebiyle uzatılabileceğine hükmetmişti.

Bu kararın ardından Kasım 2019'da tedavi için İngiltere'ye giden eski Başbakan, hala Londra'da bulunuyor.

Aralık 2020'de İslamabad Yüksek Mahkemesi, yolsuzlukla yargılandığı davalara katılmayan eski Başbakan Şerif'i "adalet kaçağı" ilan etmişti.

Yorumlar