NATO , Rusya'ya karşı askeri güç hazırladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: 'Karada, Denizde ve Havada Biz de Askeri Güçlerimizi Hazırladık'

Google Haberlere Abone ol
NATO , Rusya'ya karşı askeri güç hazırlıyor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına ilişkin yeni açıklamalarda bulunuyor. Stoltenberg, 'NATO'nun kuvvetleri gerekli durumlarda harekete geçecektir. Rusya'nın askeri yığınağına karşı karada, denizde ve havada biz de askeri güçlerimizi hazırladık' dedi.

"Tarihi bir anda bulunuyoruz" açıklamasında bulunan Jens Stoltenberg, şunları söyledi; "Rusya'nın gerekçesiz saldırıları sayısız insanın canına mal olmaktadır. Askeri yapılar ve şehir merkezleri hedef alınıyor. Bu uzun vadeli planlanmış bir saldırı, işgal. Kremlin'in niyeti açık şekilde bütün dünya tarafından görülüyor. Rusya'nın liderleri bütün can kayıplarından sorumludur. Uluslararası hukukun çok açık bir ihlalidir bu. Bağımsız Ukrayna'ya bir saldırıdır. Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Rusya tarihi baştan yazmak için güç kullanmaya çalışıyor.

Bu müttefik ülkeleri korumak için alınmış bir karardır. NATO'nun kuvvetleri gerekli durumlarda harekete geçecektir. Rusya'nın askeri yığınağına karşı karada, denizde ve havada biz de askeri güçlerimizi hazırladık. İttifakımızın doğu kanadına yığınağımızı yaptık, 100'den fazla jetimiz hazır bekliyorlar. '

Yorumlar