Musul'daki Dünya Savaşı Derin Ekonomi'de

Musul operasyonu, Türkiye’nin Misak-ı Milli’den doğan haklarını yeniden gündeme taşıyor. Türkiye’nin en saygın uluslararası ekonomi dergisi Derin Ekonomi, yeni koşullar çerçevesinde Musul'un muhtemel geleceğini tüm boyutlarıyla okurlarının dikkatine sunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Musul'daki Dünya Savaşı Derin Ekonomi'de
Sonhaberler / Haber Merkezi 

Terör örgütü DAEŞ’in eylemleri, yaydığı dehşet ve buna bağlı olarak Suriye ile Irak’ta yaşananlar, son yılların en önemli gündem maddelerini oluşturuyor. Bölgede yaşananlar Türkiye'yi de derinden etkiliyor. Musul'a yönelik başlatılan operasyonun anlamı bu nedenle çok önemli.
Irak’ı ABD-İran güdümünde yöneten Bağdat hükümetinin uyguladığı mezhepçi politikalar, 10 milyondan fazla Sünni Iraklı için bir bekâ sorununa dönüşürken, terör örgütü PKK’nın Suriye’den sonra Irak’ın kuzeyinde yeni bir koridor açmaya çalışması, Türkiye’nin tarihi haklarını yeniden seslendirmesini beraberinde getirdi.

Bu yeni koşullarda Türkiye’nin, Misak-ı Milli’den doğan haklarını tüm dünyaya ilan etmesi ne anlama geliyor? Derin Ekonomi, yeni koşullarda Musul'un geleceğinin ne olabileceğini, Kasım 2018 tarihli sayısında derinlemesine ele alıyor.

ABD'DEN ÇIKACAK SUUDİ SERMAYESİ TÜRKİYE'YE GELİR Mİ?

ABD Kongresi’nin Obama'nın vetosuna rağmen kabul ettiği, 11 Eylül saldırılarını gerekçe göstererek Suudi Arabistan'ın yargılanmasının önünü açan yasa, Washington-Riyad ilişkilerini çıkmaza soktu. Suudi yönetiminin ABD'den çekebileceğini duyurduğu 750 milyar dolarlık yatırımlarının, Türkiye'ye de gelme olasılığı var. ABD'den çıkacak Suudi sermayesi hangi koşullarda Türkiye’ye yönelir?

BAŞKAN ADAYLARININ EKONOMİK KARŞILIĞI

ABD'de bu ay neticelenecek seçimler sonrası oluşacak tablo merak konusu. Seçimlerden sonra neler aynı kalacak, neler değişecek? Adaylar ekonomik olarak neyi temsil ediyorlar? Yeni başkana kalan miras ne?

RATING SİSTEMİ ÇÖKÜYOR

İtibarı tartışmalı rating kuruluşlarının aldığı kararlar gündemden düşmüyor. İş çevreleri ABD'nin yürüttüğü Moody's soruşturmasına Türkiye'nin de müdahil olmasını önerirken Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS ülkeleri kendi kredi derecelendirme kuruluşlarını kurmaya karar verdi. Ayrıntılar Derin Ekonomi'de.

İLK KEZ DERİN EKONOMİ’YE KONUŞTU

Türk finans sisteminde katılım bankacılığının payı her geçen gün artarken, sektörde gerçekleşen üst düzey yönetim değişiklikleri, yeni hedefleri beraberinde getiriyor. Türkiye Katılım Bankaları Birliği başkanlığı ve Albaraka Türk genel müdürlük koltuğuna Ekim ayında oturan Melikşah Utku ilk kez Derin Ekonomi’ye konuştu.

GÜÇLÜ FİKİRLER, DERİN ANALİZLER

Derin Ekonomi'nin kapsamlı dosyaları güçlü yorum ve analizlerle destekleniyor. İbrahim Karagül yönetimindeki Derin Ekonomi’nin Kasım sayısında Doç. Dr. Ömer Bolat, Ali Saydam, Prof. Dr. Murat Yülek, Meliha Okur, Doç. Dr. Hatice Karahan, İbrahim Acar ve Doç. Dr. Kadir Tuna yorumlarıyla yer alıyor. Uluslararası boyutta tanınan Abdul Bari Atwan, Dr. Mamdouh G. Salameh, Prof. Dr. Obiyathulla Ismath Bacha, Robert M. Cutler, Pierre Chiartano ile Dimitri Triantaphyilou da derin analizleriyle her ay olduğu gibi Kasım sayısında da Türk okuruna Derin Ekonomi'den sesleniyor.

Yorumlar