'Murat Ülker tutuklandı' haberleri sahte çıktı

Murat Ülker'in tutuklandığı iddiasıyla internet üzerinden hazırlanan resim ve haberlerin tamamının asılsız ve sahte olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
'Murat Ülker tutuklandı' haberleri sahte çıktı

Ünlü iş insanı Murat Ülker'in popülerliği üzerinden sahte tık kazanmaya çalışan dolandırcıların izlediği yöntem pes dedirtti. 

"MURAT ÜLKER TUTUKLANDI MI"

Evet, yanlış okumadınız. "Murat Ülker tutuklandı mı" şeklinde başlıklar atarak tık kasmaya çalışan dolandırıcıların son kurbanı ünlü isim oldu.

Facebook platformunda "Murat Ülker’e ne oldu? Bu gerçekten kariyerinin sonu mu?" başlığıyla yapılan bir paylaşımda, iş insanı Murat Ülker'in gözaltına alındığı iddiası yer aldı. Paylaşımda, Murat Ülker'e ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf da bulunmaktadır.

İddia edilen "Murat Ülker tutuklandı" haberi incelendiğinde, fotoğrafın dijital olarak manipüle edilmiş olduğu anlaşılıyor. Fotoğrafta, Murat Ülker'in başı görünmemektedir ve kollarının ten rengi ile uyumsuzluğu gibi çeşitli detaylar dikkat çekmektedir.

"Murat Ülker iddiası gerçek mi?" sorusunu yanıtlamak için tersine görsel arama yöntemi kullanıldığında, fotoğrafın aslının "Adana merkezli FETÖ/PDY operasyonu" başlıklı bir haberden alındığı tespit edilmiştir.

Paylaşımda yer alan görselde görünen kişinin yerine Murat Ülker'in kafası monte edilmiş gibi görünmektedir.

Bu paylaşımın aslında bir tık tuzağı olduğu açıkça anlaşılmaktadır. Paylaşıma tıkladığınızda, Murat Ülker'in spiker Ece Üner ile yaptığı bir söyleşiye yönlendiriliyorsunuz. Haberde, Ülker'in Türkiye İş Bankası hakkında yaptığı açıklamalara yer veriliyor.

Ancak, haberin paylaşıldığı internet sitesi güvenilirlik açısından kuşkulu durumlar taşıyor. Site, "AKŞAM" gazetesine aitmiş gibi görünse de, gerçekte Akşam Gazetesi'nin resmi sitesi değildir. Ayrıca, haberin yazarı olan Alan Kohler'ın kimliği de inandırıcılık açısından sorgulanmalıdır.

Haber içeriği incelendiğinde de mantık hataları ve tutarsızlıklar göze çarpmaktadır. Bu iddiaların gerçekçi olmadığı ve çeşitli detaylarla desteklenmediği anlaşılmaktadır.

Yorumlar