Muharrem İnce'den İstanbul bombası

CHP'nin İstanbul için kimi aday göstereceği yönündeki tartışmalar devam ederken, daha önce sadece Cumhurbaşkanı olmak istediğini belirterek böyle bir adaylığa asla kalkışmayacağını savunan Muharrem İnce'den sürpriz hamle geldi. Muharrem İnce İstanbul'a aday olduğunu açıkladı. İnce, adaylığı için ön seçim istedi.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce'den İstanbul bombası

İstanbul'da kimi aday göstereceği tartışılan CHP'de hesaplar yeniden karıştı. Daha önce Cumhurbaşkanlığı dışında hiçbir hesabı olmadığını belirten Muharrem İnce'den sürpriz bir halde geldi. Hürriyet'ten Ahmet Hakan'a konuşan İnce, İstanbul'a aday olacağını açıkladı. 

Ahmet Hakan'ın yazısında belirttiğine göre, Muharrem İnce İstanbul'da CHP  saflarından aday olacak ancak bir şartı var. O da 250 bin üyesi bulunan partililer tarafından ön seçimle gelmek. İşte Ahmet Hakan'ın köşesindeki Muharrem İnce ile ilgili kısım: 

"Ve Muharrem İnce bombayı patlattı: İstanbul için varım!

Muharrem İnce aradı.

Dedi ki:

“İlk kez söylüyorum: İstanbul adaylığı için varım”.

Fakat bir şartı var Muharrem İnce’nin.

Dedi ki:

“İstanbul’da CHP’nin yaklaşık 250 bin üyesi var... Üyelerin tamamının katıldığı bir önseçim yapılsın... Buradan çıkarsam adaylığa varım”.

Ardından da neden böyle bir talepte bulunduğunu gerekçelendirdi.

Söylediği şu:

“Türkiye demek, İstanbul demektir. 250 bin üye az değildir. Bu üyelerimiz harekete geçerse biz bu seçimi kazanırız. İstanbul’u kazanırsak bu başarıdan bir Türkiye hikâyesi çıkar ve Cumhurbaşkanlığı seçimini alırız”. 
 

Yorumlar