Muharrem İnce: CHP yerel seçimlerde sıfır çeker

Son günlerde CHP Genel Başkanlığı için mücadele eden ve geçtiğimiz gün 'Yenildiysen çekileceksin' diyerek Kılıçdaroğlu'na meydan okuyan Muharrem İnce, 2019'daki yerel seçimleri de değerlendirdi. İnce, "CHP değişimi gerçekleştiremezse yerel yönetimlerde sıfır çeker" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Muharrem İnce: CHP yerel seçimlerde sıfır çeker

Seçimlerin hemen ardından Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkanlığı için yarışa giren Muharrem İnce'nin partinin mevcut yönetimini hedef alan açıklamaları devam ediyor.

Geçtiğimiz gün Kılıçdaroğlu'na 'Onursal Genel Başkanlık teklifi yaptığını ve Kurutay'ı toplama çağrısında bulunduğunu' dile getiren İnce'nin bu adımına CHP MYK'sından sert yanıt gelmişti.

"Ben bekleyeyim ama Türkiye beklemiyor"

Sözcü'nün haberine göre, kendisine "Bekle yerel yönetim seçimlerini, nasıl olsa başarısız olacak bu yönetim. Bekle top ayağına gelsin" diyenlere çok kızdığını anlatan İnce, şöyle devam etti:

"Bunu çok yanlış buluyorum. Ben kendime koltuk aramıyorum ki. Türkiye'ye umut arıyoruz. Ben bekleyeyim de… Türkiye bekliyor mu? CHP bu noktada silkinebilir. "

"CHP yerel yönetimlerde sıfır çeker"

Kılıçdaroğlu'na "Gel bu işi kavgasız, gürültüsüz kurultaya taşıyıp devret bu işi, sen de onursal genel başkan ol. Söyledim bunu, saklım gizlim yok" dediğini vurgulayan İnce, CHP'nin 2019'daki yerel seçimlerde çok büyük bir hezimet yaşayabileceğine de şu sözlerle dikkati çekti

"Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere hemen hazırlanılması gerekli. CHP bu değişimi gerçekleştiremezse yerel yönetimlerde sıfır çeker. İstanbul'da 4 tane belediye kalır. Bu değişimi gerçekleştirmemiz lazım. Yerel yönetimlerin tümünü kaybedebiliriz."

Yorumlar