Müezzinoğlu: "İntikamı alınacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu istanbuldaki patlamayla ilgili yaptığı açıklamada sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: "İntikamı alınacak"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin, "Hainler ve teröristler şunu bilsin ki bu dökülen kanın hesabı mutlaka sorulacak, intikamı mutlaka alınacak. Bedelini ağır ödeyecekler.'' dedi.

Terör saldırısında şehit olan polis memuru Hüseyin Akyüz'ün cenazesine katılmak üzere Bursa'ya gelen Bakan Müezzinoğlu, İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti.

Müezzinoğlu'nu bina girişinde Vali İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız karşıladı.

Yıldız'ın makamına geçen Müezzinoğlu, burada yaptığı açıklamada, İstanbul'da Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında saat 22.30 sıralarında seyircilerin ve kafilelerin dağılımının ardından güvenlik güçlerine son derece stratejik bir saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Saldırının haince planlandığını ve özellikle güvenlik güçlerini hedef aldığını vurgulayan Müezzinoğlu, "Bugün itibarıyla 36 polis memuru ve güvenlik görevlimizi kaybettik. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum. 8 de sivil kaybımız var, bunların 6'sının kimlik tespitleri yapıldı. İkisinin henüz daha kimlik tespiti olmadı, çalışmalar devam ediyor. Milletimizin başı sağ olsun.'' dedi.

Müezzinoğlu, bu milletin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik ne yapılırsa yapılsın, başarılı olunamayacağını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bu büyük millet, kendisine Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üzerindeki yere ulaşma mirasına sahip çıkacaktır. Türkiye'nin bu büyük hedeflerinden tabii ki rahatsız olanlar var, onlar rahatsız olmaya devam etsinler, bu büyük hedeften bu milletin evlatları ve yöneticileri asla vazgeçmeyecektir. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yıl dönümünde o hedefleri büyük ölçüde yakalamış bir Türkiye, bir millet olma onurunu yaşayacağız.''

"Hesabın sorulacağı günler yakındır" İFADESİ

Müezzinoğlu, milletin birlikteliğinden kimlerin rahatsız olduğunun iyi bilindiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu tuzakları kuran maşaların arkasında kimlerin olduğunu da millet biliyor ama bütün tuzak kurucuları ve maşalarının üzerinden gelecek gücümüz de irademiz de var. Hainler ve teröristler şunu bilsin ki bu dökülen kanın hesabı mutlaka sorulacak, intikamı mutlaka alınacak. Bedelini ağır ödeyecekler. Ben bugün Bursa'ya şehit olan kardeşimiz Hüseyin Akyüz'ün cenazesine katılmak için geldim. Akyüz kardeşimizin şahsında tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum. 7'den 70'e tüm vatandaşlarımız onlarla beraberdir. Bu ülkenin güvenliğini çok daha iyi noktaya taşınmasında bütün bu hain planları bozacak olanlar ve bu planları kuranlara hesap soracak olanlar güvenlik güçleridir, inşallah o hesabın sorulduğu günler yakındır.''

Ziyarette, İl Jandarma Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun da hazır bulundu.

Yorumlar