MOSSAD'a bilgi sızdıranlara operasyon

Türkiye'den MOSSAD'a bilgi sızdırdıkları belirlenen isimlere yönelik geniş kapsamlı operasyon düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
MOSSAD'a bilgi sızdıranlara operasyon

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü, İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a bilgi satışı yaptıkları tespit edilen şahıslara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, bu operasyon, MOSSAD'ın Türkiye içindeki hedeflerine yönelik faaliyetlerini detaylı bir şekilde ortaya çıkardı.

OPERASYONUN DETAYLARI VE İSTİHBARİ ARAŞTIRMALAR

Operasyon, MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla izlediğini belirleyen MİT'in uzun süreli takibi sonucunda gerçekleşti. İsrail istihbarat servisinin, bağlantılı olduğu özel dedektifler vasıtasıyla hedeflerine yönelik çeşitli istihbari faaliyetler yürüttüğü, biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf ve video dokümante etme, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi eylemleri içerdiği saptandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 9 şüphelinin edindikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığı belirlendi. Bu bulgular ışığında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul ve İzmir'de eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

GÖZALTILAR VE SORUŞTURMANIN SEYRİ

Operasyon sonucunda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 9 şüpheliden 7'si yakalanırken, iki şüphelinin daha önce aynı soruşturma kapsamında tutuklandığı ortaya çıktı. MİT'in Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik düzenlediği operasyonla birlikte, yakalanan 68 kişi üzerinde de işlemler yapıldı.

Yorumlar