Minibüsü durdurup sürücünün parasını gasbettiler

- Balıkesir'in Edremit ilçesinde pompalı tüfekle ateş ettikleri yolcu minibüsünü durduran yüzleri maskeli 2 zanlı, şoförün yaklaşık 600 lirasını aldı - Olayın ardından kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlatıldı

Google Haberlere Abone ol
Minibüsü durdurup sürücünün parasını gasbettiler

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçesinde bir yolcu minibüsünü durduran silahlı zanlılar, şoförün parasını gasbettikten sonra kaçtı.

Alınan bilgiye göre, Edremit-Akçay arasında yolcu taşıyan Murat Bayındır'ın kullandığı 10 M 15047 plakalı minibüs, Kadıköy Mahallesi'ndeki bir ara sokakta, yolu tuğlalarla kapatan silahlı ve kar maskeli 2 kişi tarafından durdurulmak istendi.

Şüpheliler, sürücünün yola devam etmesi üzerine pompalı tüfekle içinde yolcuların da olduğu minibüse ateş etti.

Bunun üzerine duran aracın sürücüsüne şüphelilerden biri silahını doğrulttu.

Sürücünün yaklaşık 600 lirasını gasbeden şüpheliler, olay yerinden kaçtı.

Bayındır, olayı polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Ekipler, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Sürücü Bayındır, gazetecilere yaptığı açıklamada, bir alışveriş merkezindeki yolcuları aldıktan sonra yola çıktığını söyledi.

Araçta 15-20 kişinin bulunduğunu belirten Bayındır, şöyle konuştu:

"Kadıköy Mahallesi'ne doğru döndüğümde ara sokakta iki el silah sesi duydum. Araba stop etti bu arada. Ondan sonra etrafımı sardılar. Bir tanesi tüfekle beni tehdit etti. Yanıma gelerek kapıyı açıp paraları istedi. Biraz direndikten sonra paraları mecburen verdim. Saldırganlar 2 kişiydi. Aracın ön tarafına ateş ederek durdular. Yüzlerini göremedim. Kar maskesi ve eldiven takmışlardı. Beni yavaşlatmak için yola tuğla döşemişlerdi. Planlı programlı yaptılar yapacaklarını ve paralarımı gasbettiler."

Yorumlar