Millet İttifakı protokolü YSK'ye sunuldu

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin (DP) kurduğu Millet İttifakı'nın protokolü YSK'ya teslim edildi.

Google Haberlere Abone ol
Millet İttifakı protokolü YSK'ye sunuldu

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Partinin (DP) kurduğu Millet İttifakı'nın protokolü Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edildi.

YSK'den çıkışında açıklama yapan CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "Hayırlı bir adım attık. 24 Haziran seçimlerinde inşallah Türkiye'nin önündeki temel problemleri çözecek ve engelleri aşacak adımı birlikte başarıya ulaştıracağız." dedi.

Tezcan, 4 siyasi partinin seçim iş birliğini şöyle açıkladı: "Millet İttifakı adı altında 3 siyasi parti seçim ittifakı kararı almıştır. CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi bu seçimlere millet ittifakı adı altında seçim ittifakı yaparak gireceklerdir. Kendi amblemleri ve kendi listeleriyle oy pusulalarında yer alacaklardır. Bunun protokolünü imzalayıp YSK'ye verdik. Yine seçim iş birliği kararı aldığımız Demokrat Parti de Millet İttifakı'nı desteklemektedir, ittifakın bir parçasıdır. Demokrat Parti seçimlerde adaylarını İYİ Parti listesinden gösterecektir."

- "Hiç kimseyle özel bir husumeti yoktur"

"İttifakla ilgili Sayın Cumhurbaşkanı 'Tüm amaçları Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek' demişti ne söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine CHP Sözcüsü Tezcan, "İttifak için bir araya gelen siyasi partilerin tek amaçları, yok edilmek istenen demokrasiyi yeniden güçlü bir şekilde kurmak, Türkiye'de adalet, hukukun üstünlüğü ve huzuru sağlamak konusunda kendi programlarını ve farklılıklarını koruyarak asgari müştereklerde toplumun önüne bir yeni gelecek açmaktır. Hiç kimseyle özel bir husumeti yoktur, husumet değil kardeşlik üzerine kurulmuş, hedefleri olan bir ittifaktır." dedi.- Millet İttifakı protokolü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun imzasını taşıyan Millet İttifakı protokolü tek sayfa ve 4 maddeden oluşuyor.

Protokolün 4 maddesi ve partilerin ittifakta nasıl yer alacağına ilişkin bölüm şöyle:

"Bizler, bugün ülkemizin içinde bulunduğu zor koşulların farkında olarak yüce milletimizin huzurunda tüm vatandaşlarımızın şahitliğinde,

1- Toplumsal ayrışma ve kutuplaşmaya son vermek, halkımızın özlediği huzur, kardeşlik ve güven ortamı içinde adil ve güvenli bir seçimin yapılmasına katkıda bulunmak,

2- Ülkemizin siyasal sistemini bir an önce normalleştirmek, çoğulcu demokrasi esaslarına göre rekabetçi demokratik siyasal zemini tüm gerekleriyle yeniden inşa etmek,

3- Kuvvetler ayrılığı ilkesine göre hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını sağlamak,

4- Başta ifade ve basın özgürlüğü olmak üzere tüm hak ve özgürlüklerin vatandaşlarımız ve kurumlarımız tarafından layıkıyla kullanılmasını temin etme ilkelerini hayata geçirmek üzere seçim iş birliği için bir araya geldik.

Farklı program ve dünya görüşlerimizi muhafaza ederek, vatandaşlarımızın siyasi tercihlerinin Meclise eksiksiz yansıması ve temsilde adaletin sağlanması amacıyla CHP, Demokrat Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi olarak 24 Haziran'da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde seçim iş birliği yapmaya karar verdik. Bu iş birliği çerçevesinde CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi; Millet İttifakı adı altında kendi amblemleriyle seçime girecek, Demokrat Parti de adaylarını İYİ Parti'nin listelerinden göstererek Millet İttifakı'nın parçası olacaktır."

Yorumlar

ihsan bu milli ittifakmı yuh yani bu dipedüz ihanet hainlerin ittifakı 4 partide ihanet içinde