Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Küçükyumuk terfi etti

Türkiye’nin en genç başsavcısı olan Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, 1.

Google Haberlere Abone ol
Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Küçükyumuk terfi etti

Türkiye’nin en genç başsavcısı olan Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk, 1. sınıf başsavcı oldu. HSYK tarafından terfi ettirilen Küçükyumuk için tören düzenlendi. Turabdin Otel’deki yemekli törene Başsavcı Küçükyumuk, eşi Serap Küçükyumuk, Ağır Ceza Reisi Sezgin Güverçin, Midyat, Gercüş, Dargeçit ve İdil’de görev yapan hâkim ve savcılarla adliye çalışanları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Ağır Ceza Reisi Güverçin, “Bizim meslekte, özellikle hâkim ve savcılıkta 1. sınıfa ayrılma önemli bir dönüm noktası, zira bundan sonra çalışacağınız bölgelerin belirlenmesinde, Yargıtay üyesi olma aşamasında bunlar önemli kriterler. Yaklaşık 13 yıldır mesleki hayata beraber başladığımız sayın başsavcımız, 2011 yılında hem adliyede hem de Midyat halkına yaptığı hizmetlerde bunları fazlasıyla haketti. Kendisine başarılar diliyorum.” dedi. Güverçin, HSYK tarafından gönderilen plaketi, Başsavcı Küçükyumuk’a verdi.

Başsavcı Adnan Küçükyumuk ise, “Bu bireysel bir başarı değil. 2002 yılında başlayan meslek hayatımız var, malumunuz iki yılda bir terfi ediyoruz. Çalıştığımız yerlerdeki meslektaşlarımız ve personelimizle uyumumuz, yapmış olduğumuz faaliyetler, verdiğimiz kararlar çok önemli. Dolayısıyla 1. sınıfa ayrılmamda Karapınar, Yazıhan ve Susurluk başta olmak üzere Midyat Adliyemiz'deki değerli meslektaşlarımızın çok büyük katkısı var.” şeklinde konuştu. Eşinin de büyük desteğini aldığını belirten Küçükyumuk, kendisine katılımcılar huzurunda teşekkür ederken Midyat’ta bu ödülü almanın mutluluğu içinde olduğunu sözlerine ekledi. Başsavcı Küçükyumuk’a, katılımcılar adına hazırlanan hediyeyi Savcı Hasan Adalı takdim etti. CİHAN

Yorumlar