MHP'ye bayram ziyaretleri

- MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: - "Terör örgütlerinin kökü Allah'ın izniyle kazınacak. Bugün de yarın da bu mücadelede her zaman devletin, hükümetin bu konulardaki politikalarının ve uygulamalarının arkasında olacağımızı ifade ettik ve ifade etmeye de devam ediyoruz" - AK Parti Ankara Milletvekili Gündoğdu: - "Farklı terör örgütlerinin 15 Temmuz darbe girişimine nasıl destek verdiğini bugünlerde çok daha net görüyoruz. Bu ülke bizim ve Allah'ın izniyle ülkemiz üzerindeki oyunları yine kenetlenerek hep beraber aşacağız"

Google Haberlere Abone ol
MHP'ye bayram ziyaretleri

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, "Terör örgütlerinin kökü Allah'ın izniyle kazınacak. Dün olduğu gibi bugün de yarın da bu mücadelede her zaman devletin, hükümetin bu konulardaki politikalarının ve uygulamalarının arkasında olacağımızı ifade ettik ve ifade etmeye de devam ediyoruz." dedi.

Siyasi partiler arası bayramlaşmalar kapsamında, AK Parti ve DSP heyetleri MHP'yi ziyaret etti.

MHP'de heyetleri, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Ankara Milletvekili Mustafa Mit ile MYK Üyesi Sultan Gündüz karşıladı.

AK Parti heyetinde Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Kadın Kolları MKYK Üyesi Sevgi Çevik ve Gençlik Kolları Genel Sekreteri Esme Özbağ yer aldı.

Gündoğdu, Türkiye'nin sıkıntılı günler geçirdiğini ancak güçlü durduğunu söyledi. Siyasi partiler olarak farklı düşüncelere sahip olsalar da 15 Temmuz gecesi, Mecliste Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine birlikte karşı koyduklarını dile getiren Gündoğdu, ilerleyen günlerde de MHP ve AK Parti'nin ezanı dindirtmeme, bayrağı indirtmeme ve vatanı böldürtmeme üzerine var olan değişmez kırmızı çizgilerde yoğunlaştığını vurguladı.

Ahmet Gündoğdu, "Şu tespiti yapmakta fayda var ki son 200 yıldır en çok saldırı altında olduğumuz günler ama son 200 yıldır da en güçlü olduğumuz, devlet-millet kaynaşması içinde olduğumuz bir dönemi yaşıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Ülkemiz üzerindeki oyunları hep beraber aşacağız"

Türkiye'nin devletiyle, milletiyle bağımsız bir ülke olduğunun altını çizen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dışarıdan ve içeriden, ister maşaları terör örgütleri isterse onları kullanan üst akıl ya da başkaca yapılar, ne olursa olsun, bunlara pabuç bırakmayacağız. Bugün askerimiz, polisimiz, devletimiz gerçekten milli bir mücadelenin içinde ve kahramanlık destanı yazıyor. İnşallah gelecek bayrama, FETÖ, PKK başta olmak üzere bütün terör örgütlerinin kökünü kazımış olarak çıkarız. Darbeyle mücadele de terör örgütlerine çıkıyor. Darbe girişimi zaten bir terör ortaklığı. Farklı terör örgütlerinin de 15 Temmuz darbe girişimine nasıl destek verdiğini bugünlerde çok daha net görüyoruz. Bu ülke bizim ve Allah'ın izniyle ülkemiz üzerindeki oyunları yine kenetlenerek, hep beraber aşacağız."

- MHP'ye teşekkür

"AK Parti ailesi olarak, 15 Temmuz'dan beri hem darbe girişiminin püskürtülmesinde hem sistem değişikliğinde hem bu sistem değişikliğinin yeni yasal değişikliklerinde gösterdiğiniz özveri ve gayret için de özellikle teşekkür ediyoruz." diyen Gündoğdu, yürütmedeki çift başlılığı birlikte sona erdirdiklerini söyledi.

Bu süreçte kazanının millet olduğuna işaret eden Gündoğdu, "Referandum öncesi 'evet' ve 'hayır'a dair denize dökmekle ilintili çok cümleler kuruldu. Hayır, biz birlikte Türkiye'yiz. Bu ülkenin birlikteliğiyle sorunu olan terör örgütlerini yok edeceğiz. Ama birlikte yaşamaya, 'evet' diyenlerle 'hayır' diyenler kardeşçe aynı ülkede, aynı gemide olduğumuzu unutmadan yaşamaya devam edeceğiz. Bu, Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan kolay hedef alınabilirliğini de bitiren bir aşama oldu. İnşallah, bundan sonraki süreci de yine ülke kaygısıyla, partilerimizi değil ülkemizi, gelecek nesillerimizi düşünerek inşa etmeye devam ederiz." ifadelerini kullandı.

- "Yönetim boşluğu terör örgütlerinin işine yarayacaktı"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya ise Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini belirterek, "Özellikle 15 Temmuz'da yaşanan olaylarla birlikte, zaten öteden beri uğraşmakta olduğumuz, mücadele verdiğimiz, çok önemli sayıda şehit verdiğimiz PKK terör örgütü vardı, arkasından bir de FETÖ terörüyle karşı karşıya kaldık." dedi.

Her şerde bir hayır olduğunun altını çizen Karakaya, şunları kaydetti:

"15 Temmuz, büyük bir şer bu ülke için ama 14 Temmuz'a göre belki bilmediğimiz, görmediğimiz ya da yeterince göremediğimiz büyük bir tehlikenin, büyük bir belanın, büyük bir şerrin ortaya çıkmasına, görünmesine vesile oldu. Sayın Genel Başkanımızın da dünkü bayram mesajında ifade ettiği gibi, terör örgütlerinin kökü Allah'ın izniyle kazınacak. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, bu konuda dün olduğu gibi bugün de yarın da bu mücadelede her zaman devletin, hükümetin bu konulardaki politikalarının ve uygulamalarının arkasında olacağımızı ifade ettik ve ifade etmeye de devam ediyoruz."

Şehit ailelerine ve millete başsağlığı dileyen Karakaya, Kurban Bayramı'nda daha farklı, daha güzel şeyleri konuşma yönündeki umudunu dile getirdi.

Karakaya, 2007'deki referandumla cumhurbaşkanlığı seçim sisteminin değiştiğini ancak hükümet etmenin alt sistemlerinin o şekilde bırakıldığını belirterek, bunun sistemde ciddi aksaklığa neden olduğunu vurguladı. Karakaya, şöyle devam etti:

"Bunun bir şekilde düzeltilmesi gerekiyordu. Hele ki 15 Temmuz'u yaşadıktan sonra Türkiye'de bir yönetim boşluğunun oluşması tamamen terör örgütlerinin işine yarayacak bir durumdu. Bu konuda bir düzenleme, bir düzeltme yapılması gerek ve ihtiyacını gündeme getiren siyasi parti olarak, tabii ki şunu herkes biliyor ki yapılan düzenleme ne tam anlamıyla Adalet ve Kalkınma Partisinin kendi istediği tarzda bir düzenleme ne de Milliyetçi Hareket Partisinin kendi istediği anlamda. Sonuçta bir uzlaşmayla... Gönül isterdi ki Cumhuriyet Halk Partisi de bu sürece dahil olsun. Bu kadar da kamplaşma, halk arasında ayrışmaya da neden olmazdı. Belki daha da güzel şeyler ortaya çıkabilirdi, daha da iyi şeyler olabilirdi. Bu sorunlar bir şekilde çözülürdü."

- "Temennimiz Türkiye'nin yüzünün aydınlığa çevrilmesi"

DSP Genel Başkan Yardımcıları Hasan Uğurtürk ve İbrahim Yumuşak ile Mali ve İdari İşler Başkan Yardımcısı Erdinç Özdil de MHP'yi ziyaret etti.

Uğurtürk, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terör saldırılarında her gün şehit haberlerinin alınmasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Türkiye'nin zor günler yaşadığını ifade eden Uğurtürk, "Ülkemizde gönül, geçmişi arar duruma geldi. Bunda, başta Mecliste temsil edilen partilerimize büyük sorumluluklar düşüyor." dedi.

MHP, ANAP ve DSP'nin koalisyon ortağı olduğu döneme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Uğurtürk, "O dönemde her türlü olumsuzluğa ve zorluklara rağmen Türkiye'yi belli bir noktaya çekmeyi başardılar ve en önemlisi biz sıfır terörle teslim ettik. 2002 yılından sonra terör Türkiye'de çok farklı bir noktaya çıktı ve bir türlü de önlenemiyor. Temennimiz, bundan sonra da iç ve dışta yeni projelerle ülkemizin yüzünün daha aydınlığa çevrilmesidir. Maalesef, Türk olarak yaşamak zorlaştı. Türk'ün azınlığa doğru yavaş yavaş itildiği bir sürece neredeyse geliyoruz. Ciddi anlamda hakların gasbedildiği bir süreci yaşıyoruz. Türk insanı sanki cezalandırılıyor gibi bir durum var. Bu, yönetimin de ciddi anlamda olayları gözden geçirmesini gerektiriyor. Türkiye, iyiye gitmiyor." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya da Türkiye'de açılım projesi adı altında bir süreçten geçildiğini ifade ederek, "Farklı yönlendirmeler oldu. Bugün Hükümet, geçmişte bizim çok eleştirdiğimiz o süreçte yapılan yanlışlar konusunda bazı açıklamalar, izahlar, özellikle FETÖ bağlantılı birtakım çözümlemeler yapıyor. Sürecin Türkiye'yi ciddi bir sıkıntıya götürdüğü, Türkiye'yi parçalama projesi olduğunun bugün de Hükümet tarafından anlaşılmış olması, bizim özellikle terör bağlantılı olarak Hükümete verdiğimiz desteğin temelinde yatan gerekçedir." şeklinde konuştu.

Yorumlar