MHP Grup Başkanvekili Usta:

- "Türk'ün öz yurdu Türkmeneli'nde, Peşmerge yönetimi 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumla Türkmenleri etnik soykırıma tabi tutarak yurtlarından koparmak istemektedir. Türkiye buna asla müsaade etmemeli, her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak, güney sınırlarımızla ilgili hazırlanan senaryolara ve bu senaryonun oyuncularına göz açtırmamalıdır"

Google Haberlere Abone ol
MHP Grup Başkanvekili Usta:

ANKARA (AA) - MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türk'ün öz yurdu Türkmeneli'nde, Peşmerge yönetiminin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumla Türkmenleri etnik soykırıma tabi tutarak yurtlarından koparmak istediğini belirterek, "Türkiye buna asla müsaade etmemeli, her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak, güney sınırlarımızla ilgili hazırlanan senaryolara ve bu senaryonun oyuncularına göz açtırmamalıdır." ifadesini kullandı.

Usta, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bayramların sevgilerin yoğrulduğu, sevinçlerin yoğunlaştığı, hürmet ve hatırlamanın ön plana çıktığı önemli günler olduğunu belirtti.

Paylaşmanın, gönül almanın ve yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı bu günlerin dargınlıkların bitirilmesi, kırgınlıkların giderilmesi, küslük ve kavgaların sonlandırılması, hoşgörülü ve anlayışlı olmayı gerektirdiğine işaret eden Erhan Usta, Myanmar'da yaşanan acı gelişmelerin bayram sevincini hüzne dönüştürdüğünü kaydetti.

Usta, çocuk, kadın, yaşlı demeden sivil ve masumların hedef alınarak binlerce Müslüman'ın katledilmesini lanetlediğini ifade etti.

Yaşanan insanlık dramına gözlerin kör, kulakların sağır olmadan çok acil insani ve diplomatik müdahalelerle Müslümanlara yapılan kıyım ve katliamın önüne geçilmesi gerektiğine inandığını belirten Erhan Usta, mesajında şunları kaydetti:

"Türk'ün öz yurdu Türkmeneli'nde, Peşmerge yönetimi 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandumla Türkmenleri etnik soykırıma tabi tutarak yurtlarından koparmak istemektedir. Türkiye buna asla müsaade etmemeli, her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak, güney sınırlarımızla ilgili hazırlanan senaryolara ve bu senaryonun oyuncularına göz açtırmamalıdır. Türkiye bununla ilgili birlik ve beraberliğini tüm dünyaya göstermeli, Türkiye'nin caydırıcılık gücünü azaltacak beyanatlardan titizlikle kaçınılmalı ve hükümet bu konuda hassas olmalıdır."

Usta, "FETÖ'nün hain ve aşağılık tertiplerine, PKK ve diğer terör örgütlerinin alçak ve insanlık dışı emellerine cevap verilmeli, engel olunmalıdır. FETÖ'nün siyasi ayağına bugüne kadar halen bir operasyon başlatılmamış olması manidardır. FETÖ ile mücadele edilirken masum insanlarımızın itibar ve saygınlıklarına gölge düşürülmemeli, sapla saman birbirine karıştırılmamalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Usta, mesajında, vatanın selameti için canını vermiş şehitleri rahmet, gazileri minnetle anarak, tüm vatandaşların ve Türk-İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik etti.

Yorumlar