MHP Genel Başkanı Bahçeli Antalya'da

- Bahçeli: (2) - "Boşa geçecek zaman kalmamıştır. Zira 2019 hem zorlu, hem de çetin geçecektir. Buna dikkat etmek, sanki yarın seçim varmış gibi sanki yarın kader seçimine giriliyormuş gibi dakik, atik ve hazırlıklı olmak ertelenemez bir ihtiyaçtır. 2019 Martı'nda kapıdan bakmak, kazma kürek yakmak istemiyoruz. Seçeneği yok, üç hilali mahalli idarelerin burcuna dikeceğiz" - "Kendisini davadan büyük görenlere, üstte gösterenlere elbette tahammülümüz hiç olmadı, hiç de olmayacaktır. Vefa bunlar için sadece bir semtin adıdır. Her sallantıda veda ise meslekleridir" - "Eğer yerelde aşı tutmuşsa, eğer yerelde milli memnuniyet oluşmuşsa, eğer yerelde partimize geçer not verilmişse emin olun, önümüze kimse çıkamayacak, iktidarımıza hiçbir güç engel olamayacaktır"

Google Haberlere Abone ol
MHP Genel Başkanı Bahçeli Antalya'da

ANTALYA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, boşa geçecek zamanın kalmadığını, 2019'un hem zorlu, hem de çetin geçeceğini belirterek, "Buna dikkat etmek, sanki yarın seçim varmış, kader seçimine giriliyormuş gibi dakik, atik ve hazırlıklı olmak ertelenemez bir ihtiyaçtır. 2019 Martı'nda kapıdan bakmak, kazma kürek yakmak istemiyoruz." dedi.

Bahçeli, Antalya'nın Serik ilçesinde düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı'nın açılışında, çalışmanın sonu, başarmanın sınırı; daha güzeline, daha fazlasına, daha çoğuna ulaşmanın da bahanesi olmadığını söyledi.

Milliyetçiliğin özünde, ufuklar ötesini görebilme, ufkun ardına odaklanabilme, uzakları yakına getirebilme vizyonu olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bu nedenle davamız büyük, kutlu ve doğrudur. Hakk'ın yolundayız, milletin yanındayız. Her zaman insanımızın huzur, refah ve mutluluğunu amaçladık, amaçlamaya inanç ve iddiayla devam ediyoruz. Belediye demek umut, çare, günün 24 saati açık kapı demek. Siyasetimizin öznesi insandır. O halde insanımıza mazeretsiz hizmet boynumuzun borcudur. Bu aynı zamanda manevi ödevimiz, siyasi görevimizdir." ifadesini kullandı.

Siyasetin ana damarının belediyeler olduğuna dikkati çeken Bahçeli, çalışmanın sonu olmadığını, gevşek, sorumsuz, sorunlara sırtını dönmüş belediyelerden hayır beklenemeyeceğini dile getirdi.

Bahçeli, insana tepeden bakan, insani haslet ve haysiyete tersten yaklaşan belediyelerde geleceğin; bunların varlık ve devamı halindeyse huzurun olmayacağını bildirdi.

- "İlk imtihan sahası yerel yönetimlerdir"

Türkiye'nin hasretle istikrar ve huzuru beklediğini anlatan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Meseleler birbirini kovalıyor, her yeni gün farklı ihtiyaç ve beklentileri adeta deşifre ediyor. Yerelden tutuşacak bir kıvılcımın hızla yaygınlaşarak genele kadar sıçrayacağını unutmayınız. Milletimiz, Milliyetçi Hareket Partisinin belediye hizmetlerini yakından tanıyor, yakından görüyor, birebir şahit oluyor. Eğer yerelde aşı tutmuşsa, eğer yerelde milli memnuniyet oluşmuşsa, eğer yerelde partimize geçer not verilmişse emin olun, önümüze kimse çıkamayacak, iktidarımıza hiçbir güç engel olamayacaktır. Çünkü Türkiye'nin yönetimde ilk durak yeri, ilk imtihan sahası yerel yönetimlerdir. Aziz milletimiz MHP'li belediyelere bakarak siyasetimizle ilgili değerlendirmelerde bulunacak, iradesini buna göre şekillendirip somutlaştıracaktır."

İlk hedeflerinin Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri olduğuna işaret eden Bahçeli, bu seçimlere çok sıkı, çok yoğun, çok etkili şekilde hazırlık yapacaklarını, sempatiyle birlikte empati kuracaklarını dile getirdi.

"Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri, aynı zamanda 2019'un Kasım'ın da yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleri için de bir işaret fişeği, bir deneyim olacak, milli iradenin istikamet ve tercihi hakkında bizlere bir fikir verecektir. Mahalli İdareler Seçimlerinde gücümüzü gösterir, milletimizin takdir ve teveccühüne layık olursak inanıyorum ki diğer iki seçime güçlü bir şekilde mührümüzü vurmak kaçınılmaz bir siyaset ve demokrasi gerçeği olacaktır." diyen Bahçeli, şimdiden hazırlıkları buna göre yapmak gerektiğini söyledi.

Şimdiden çalışmaları derinleştirmek, vatandaşların elinden tutmak, kapısını çalmak, gönüllerine girmek durumunda olduklarını anlatan Bahçeli, "Boşa geçecek zaman kalmamıştır. Zira 2019 hem zorlu, hem de çetin geçecektir. Buna dikkat etmek, sanki yarın seçim varmış gibi sanki yarın kader seçimine giriliyormuş gibi dakik, atik ve hazırlıklı olmak ertelenemez bir ihtiyaçtır. 2019 Martı'nda kapıdan bakmak, kazma kürek yakmak istemiyoruz. Yolu yok, başaracağız, çaresi yok, kazanacağız. Seçeneği yok, üç hilali mahalli idarelerin burcuna dikeceğiz." dedi.

- "Vefa bunlar için sadece bir semtin adıdır"

Bahçeli, 1 Kasım milletvekili seçiminden sonra partilerinin boyunduruk altına alınmak istendiğini belirterek şöyle konuştu:

"Teslimiyetimiz, tökezlememiz, hatta paradigma değişimi adı altında siyasi tasfiye ve tahliyemiz hedeflendi. Otel salonlarından tarla kongrelerine kadar yaşanmadık rezalet bırakılmadı. Kaynağı belli, kumanda yeri bilinen, figüranları malum karanlık bir operasyonun, kirli bir oyunun tüm sonuçları üç aşağı beş yukarı yaşandı, yaşatıldı. Bu sürede, aklı çelinmiş kardeşlerimiz oldu. Yorulup ayrılanların, yılıp kaçanların, kara propagandalara, hain kampanyalara aldananların varlığı da hepinizin bildiği hususlar arasında yerini aldı. Tertemiz duyguları istismar edilenlere diyeceğim bir şey yoktur. Hatasını görüp nedamet duyanlara, hıyaneti fark edip zamanında tepki gösterenlere de söyleyeceğim herhangi bir şey doğaldır ki olmayacaktır.

Kim olursa olsun, temel ilke ve ülkülerimizle çelişmeyen, ahlaki, vicdani ve insani vasıflarını kaybetmemiş her kardeşimizi kaybetmek şöyle dursun, kazanmaktan, birlikte başarmaktan başka bir kaygımız olmadı. İtmek, itham etmek, ihmal ve inkara bel bağlamak bizim harcımız değildir. Tıpkı Yunus gibi kavgaya değil, gönüller yapmaya, gönüller almaya, gönüllere girmeye geldik, her zaman bu amaca bağlandık. Ancak kendisini davadan büyük görenlere, üstte gösterenlere elbette tahammülümüz hiç olmadı, hiç de olmayacaktır. Vefa bunlar için sadece bir semtin adıdır. Her sallantıda veda ise meslekleridir."

- "Unvana değil, 'adam mı değil mi' ona dikkat ediyoruz"

İnsanın kaftanına değil kafasının içine, kalbinin nasıl attığına baktıklarını ifade eden Bahçeli, rütbeye, unvana, şöhrete değil, "adam mı değil mi" ona dikkat ettiklerini vurguladı.

Allah'ın izniyle düşmelerini, yenilgilerini, eriyip gitmelerini bekleyen iç ve dış mihrakları şaşkına çevirip hayal kırıklığına uğratacaklarını ifade eden Bahçeli, "CHP, HDP, İP, PKK, TKP, EMEP, FETÖ ve diğer ihanet taşeronları ne yaparsa yapsınlar, milli coşkuyu, milli uyanışı, milliyetçi şahlanışı durduramayacaklardır. Sizlere talimat ve tavsiyem odur ki mümtaz ve fazıl bir şehremini olarak her insanımızın ayağına gidiniz, her insanımızı anlayınız." diye konuştu.

Türk devletini takatsiz düşürmek, içten çökertmek, dıştan çürütmek isteyenlerin olduğuna değinen Bahçeli, "15 Temmuz FETÖ işgal teşebbüsü bu çerçevede kurgulanmış, alçakça sahaya indirilmiştir. 250 şehidimizin canıyla 2 bin 194 gazimizin olağanüstü mücadelesiyle Türk milletinin muhteşem direnciyle ipleri okyanus ötesinden tutulan teröristler hak ettikleri cezayı bulmuşlar, bulmaya da devam edeceklerdir. Bu uğurda taviz ve tavsama düşünülemeyecektir."

(Bitti)

Yorumlar