Metabolizma nasıl hızlandırılır

Metabolizma hızı, hiç bir hareket olmaksızın vücudun yaşamsal faaliyetlerini yerine getirebilmesi için ihtiyacı olan enerji miktarını gösterir. Genellikle kilo artışı yaşayan kişilerin söyledikleri şeylerden biri 'metabolizmam yavaşladı' olur.

Google Haberlere Abone ol
Metabolizma nasıl hızlandırılır

Metabolizma hızı ölçülebilen ve kişinin hiç hareket etmeden yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmesi için ihtiyacı olan enerji miktarını gösterir. Alınan enerji miktarı harcanan miktardan fazla olduğu durumda kilo artışı ortaya çıkar. Halk arasında bazı yiyecek ve içeceklerin metabolizma hızını arttırdığı söylenir. Ancak İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, NTV'de katıldığı programda, yiyecek ve içeceklerin metabolizma hızına etkisinin toplamda yüzde biri bile bulmadığını söyledi.

Oldukça kilolu olan birinin metabolizma hızının yüksek olduğunu söylediğini belirten Müftüoğlu, vücut içindeki ısıyı atabilmek için metabolizma hızını arttırır dedi. Motor ne kadar büyükse ısınması o kadar fazla olur. 

Müftüoğlu, kırmızı biber, yeşil çay gibi halk arasında metabolizma hızını arttırdığını söylenen gıdaların sadece yüzde 1 oranında belki etkisi olabilir demektedir. 

Müftüoğlu: Metobolizma hızı ancak ve ancak tempolu yürüyüş ile arttırılabilir

Metabolizma nasıl hızlandırılır?

  • Tempolu yürüyüş
  • Ağırlık çalışmak
  • Kasları hareket ettirecek faaliyetler

Metabolizma ölçülebilir mi?

Metabolizma elektrik akımları sağlayan cihazlar ile ölçülebilir.

Vücudun kalitesi,ısısı, ter düzeyi kişinin metobolizma hızının kaç olduğuna dair ipuçları verir.

 

 

 

Yorumlar