Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılması

- Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Turan: "Resulullah’ın miraç basamağı Aksa'da cuma namazını yasaklamak; Sultanahmet'te, Mekke'de, Medine'de, Saraybosna'da, Semerkand'da yasaklamak gibidir" - "Namaz yasağı sadece bölge insanını etkilememiştir. Harem'ine dokunulduğunu gören tüm İslam coğrafyası ayağa kalkmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılması

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Mescid-i Aksa'da namaz yasağının sadece bölge insanını etkilemediğini, Harem'ine dokunulduğunu gören tüm İslam coğrafyasının ayağa kalktığını belirterek, "Resulullah’ın miraç basamağı Aksa'da cuma namazını yasaklamak; Sultanahmet'te, Mekke'de, Medine'de, Saraybosna'da, Semerkand'da yasaklamak gibidir." dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in, bugün Harem-üş Şerif’de üç Filistinli genci şehid ettikten sonra, 1967'den bu yana ilk defa Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını yasakladığını anımsattı.

Bu kararla, Filistinlilerin en temel hakkı olan din, vicdan ve ibadet özgürlüğünün gasp edildiğini vurgulayan Turan, ayrıca, İsrail'in uluslararası hukuku tanımadığının bir kez daha açıkça ortaya çıktığını söyledi.

Hasan Turan, şunları kaydetti:

"Tüm bu yapılanlar İsrail'in bölgede, huzur ve barış ortamını istememesinden kaynaklanıyor. Kaos ve karışıklılardan yararlanmayı misyon edinmiş İsrail, Filistinli kardeşlerimizi cuma yasağına karşı durmaya davet eden Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin'i gözaltına alarak bunu bir kez daha ispatlamıştır. Filistin halkını; katletmede, yerinden etmede ve mukaddesatlarını çiğnemede, leziz bir lokma olarak siyonistlere teslim eden devletler de büyük yanlışın içindedir. İçinden Selahaddinler, Fatihler, Fahreddin Paşalar çıkaran Müslümanlar; Filistin'i İsrail’in hukuksuzluklarının pençesinden kurtarma şerefine de Allah'ın izniyle nail olacaktır.

Resulullah’ın miraç basamağı Aksa'da cuma namazını yasaklamak; Fatih'te, Sultanahmet'te, Mekke'de, Medine'de, Saraybosna'da, Bağdat'ta, Semerkand'da yasaklamak gibidir. Bu yüzden İsrail şunu iyi bilmelidir ki yarım asır sonra gelen namaz yasağı sadece bölge insanını etkilememiştir. Harem'ine dokunulduğunu gören tüm İslam coğrafyası ayağa kalkmıştır. Bizler bu durumun, Osmanlı'dan sonra yetim kalan Kudüs tam manasıyla özgür olana kadar yakından takipçisi olacağız. İşte o zaman müminler Allah'ın nusreti ile ferahlayacaklardır."



Yorumlar