Mercedes'in Rusya serüveni tamamen sona erdi

Mercedes'in Rusya'daki faaliyetleri Ukrayna işgali nedeniyle gelen yaptırımlar sonrasında tamamen sona endri

Google Haberlere Abone ol
Mercedes'in Rusya serüveni tamamen sona erdi

Mercedes, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar sonrasında bu ülkeden ayrılan firmalardan biriydi.

Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz'in, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından 14 ay sonra Rusya pazarından tamamen çekildiği bildirildi.

Alman Haber Ajansı'nın (DPA) haberine göre, Alman şirketinin Rusya'daki tüm varlıklarının Avtodom adlı Rus şirketine satışı tamamlandı.

Mercedes, Rusya-Ukrayna savaşının başlamasının ardından Mart 2022’de Rusya'ya ihracatı ve bu ülkede üretimi durdurmuştu.

Rusya'da daha önce de Renault ve Nissan şirketlerinin varlıkları Rus hükümetine devredilmişti.

Mercedes, Almanya merkezli bir otomobil markasıdır. Şirket, 1926 yılında Karl Benz'in Benz & Cie. şirketi ile Gottlieb Daimler'in Daimler-Motoren-Gesellschaft şirketinin birleşmesiyle kurulmuştur. Mercedes, üstün kaliteli, lüks ve yüksek performanslı otomobilleriyle tanınır. Ayrıca kamyon ve otobüsler gibi ticari araçlar da üretmektedir.

Mercedes-Benz, markanın otomobil bölümünü temsil ederken, Mercedes-AMG yüksek performanslı otomobiller ve Mercedes-Maybach ultra-lüks otomobiller üretir. Şirket ayrıca elektrikli otomobiller de üretmektedir ve EQ markası altında tanıtılmıştır.

Mercedes, Formula 1 gibi yarışlara da katılmaktadır ve 1950'den bu yana çok sayıda şampiyonluk kazanmıştır. Şirket, ayrıca üst düzey bir teknoloji şirketi olarak da tanınmaktadır ve sürücü destek sistemleri, otonom sürüş teknolojileri ve diğer ileri teknolojiler üzerinde çalışmaktadır.

Yorumlar