Mensa'nın en genç dahisi

Mensa'nın en genç dahisi unvanını alan Malezya'lı Muhammed Harzy Nadzim, sadece üç yaşında. Standfor-Binet testinden 142 puan alarak %99.7 'lik dilime girdi. Muhammed'in ailesi bunun gurur ve heyecan verici olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Malezya'lı Muhammed sadece üç yaşında

Üç yaşındaki Malezya'lı Muhammed Harzy Nadzim Mensa'nın en genç dahisi ünvanını aldı.
Standford-Binet testinde 142 puan alan Muhammed, Mensa UK'ye katılan en genç isim oldu.

Muhammed Harzy'nin annesi Nur Anira Asyikin Hashim, oğlunun 7 aylıkken konuşmaya başladığını söyledi.

Muhammed'in anne ve babası Anira ve Mohd, aslen Malezya'lılar. İngiltere'nin Durham County kentinde yaşıyorlar. İkiside mühendis olan anne baba çocuklarının dahi olduğun fark etmediklerini söylüyor.

mensa

'Çok tecrübeli değildik, diyen Anira ve Mohd Muhammed kreşe gitmeye başladığında çocuğumuzun farklı olduğunu keşfettik, dedi.

Evde Malay dilinde konuştuklarını söyleyen Anira, Muhammed'in kendinin ne kadar zeki olduğunun farkında olmadığını da ekledi.
Matematik, okuma, ezber ve mantıksal düşünme becerileri testinden oluşan Standfor-Binet bireyin IQ düzeyini ölçüyor. Sonuçlar Uzman Psikolog Lyn Kendall tarafından değerlendirildi.

Muhammed'in annesi oğlunun, su birikintilerine basmaktan, resim yapmaktan, şarkı söylemekten hoşlandığını söyledi. Televizyon programlarından ise Story Bots ve Numberblocks'u çok sevdiğini söyledi.

'Harzy, uzay ve syaılar hakkında sorular sormayı ve onlar hakkında konuşmayı çok seviyor.'

Muhammed'in ebeveynleri oğullarının Mensa'ya kabul edilmesinden dolayı çok heyecanlı olduklarını ve onun dünyanın geleceği için onu daha iyi bir yer haline getirmek için çalışacağından umutlu olduklarını söyledi.

Anira, 'bu çok heyecan verici, biz anne babası olarak ona gereken inanç ve güveni vermeye yardımcı olacağız' dedi.

 

Yorumlar

NEVZAT SUBAŞI Allah yolunu ve bahtını açık etsin. Bu zekasını İnşallah dinine ve insanlığa faydalı işlerde kullanır. Aileye de Allah yardım etsin.