Melikgazi Hastanesi yenidoğan yoğun bakım merkezi açıyor

Kayseri Melikgazi Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kadir Dicle, yeni anlayışla başlayan hizmetler sonrasında hasta sayısında yüzde 50 artış olduğunu ifade ederek, “Hastanemizde yenilik olarak 15 yataklı yeni doğan yoğun bakımı yapacağız.

Google Haberlere Abone ol
Melikgazi Hastanesi yenidoğan yoğun bakım merkezi açıyor

Kayseri Melikgazi Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kadir Dicle, yeni anlayışla başlayan hizmetler sonrasında hasta sayısında yüzde 50 artış olduğunu ifade ederek, “Hastanemizde yenilik olarak 15 yataklı yeni doğan yoğun bakımı yapacağız. Onun çalışmasını sürdürüyoruz." dedi.

Melikgazi Hastanesi yöneticileri, basın mensupları ile tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda ilk konuşmayı yapan Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Akçay, basın mensuplarına teşekkür ederek, "Şirket olarak 2012 yılının Haziran ayında Melikgazi Hastanesi'ni devraldık. Yaklaşık 1,5 yıldır görevimizi en iyi şekilde yaptığımızı düşünüyoruz ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Melikgazi Hastanesi 1997 yılında kurulmuş, Kayseri'nin ilk özel hastanelerinden birisidir. En eski hastanelerden biri olması nedeniyle parlak ve zayıf noktaları yaşamıştır. Biz de hastaneyi zayıf bir döneminde devraldık. Biz genç bir ekip olarak hastanemizi sürekli geliştirmekteyiz. 23 uzman kadrosu ve 49 yataklı bir özel hastanedir.” şeklinde konuştu.

Opr. Dr. Dicle, hastaneyi devraldıklarında hasta sayısında çok düşüş olduğunu fark ettiklerini belirterek, “Yönetim olarak hastanede yeni bir vizyon yaptık. Öncelikle ekibi gençleştirdik ve hastanenin kalitesini artırdık. Hastanemizin yarıdan fazla cihazını değiştirdik. Hastanemizde şehrin en dinamik ve en gözde doktorlarını çalıştırmaktayız. Buna paralel olarak da hasta sayımız yüzde 50 oranında artmaktadır. Bununla birlikte hastanemize 15 yataklı yeni doğan yoğun bakımı yapacağız. Onun çalışmasını sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Hastanede sosyal güvencesi ve parası olmayan hastaların bedava hizmet alabildiğini belirten Dicle, vakıf hastanesi olduklarını dile getirdi. Dicle, konuşmasını şöyle tamamladı: “Aynı zamanda hastanemizin gelirleriyle Hisarcık'ta bulunan Melikgazi Vakfı'nın 150 yataklı bir misafirhanesi bulunmaktadır. Yine burada şehrimize gelen hasta yakınları ücretsiz olarak kalabilmektedir.”
CİHAN

Yorumlar