Melih Gökçek'in yerine seçilecek isim netleşti

Melih Gökçek'in yerine Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'nin getirileceği iddia ediliyordu ancak AK Parti'deki temayülde Tirkyaki değil Mustafa Tuna birinci seçildi. Tuna'nın belediye meclisi seçimlerinde de seçilmesi bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Melih Gökçek'in yerine seçilecek isim netleşti

Sonhaberler | Haber Merkezi 

AK Parti'deki yenilenme ve değişim süreci kapsamında istifa eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yerine sürpriz bir isim belirlendi. Gökçek'in istifasıyla boşalan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin getirileceği iddia edilmişti. Ancak beklentilerin aksine Gökçek'in yerine Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçilecek.

AK Parti’de yapılan temayül yoklamasında Mustafa Tuna birinci sırada çıkarken, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ikinci, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise üçüncü sırada çıktı.

Mustafa Tuna’ya Melih Gökçek’in de sıcak baktığı söyleniyor. Gökçek öncelikle Veysel Tiryaki’nin seçilmemesi için çaba gösteriyordu. Mustafa Tuna’dan boşalacak olan Sincan belediye başkanlığına ise İlçe Başkanı Fatih Omaç getirilecek.

Mustafa Tuna kimdir?

Mustafa Tuna 1957 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gördü. Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Louisiana State Üniversitesi'nde de yüksek lisans eğitimi aldı. 1998 senesinde de doçent unvanı aldı. Bunun yanında İTÜ Mezunları Eğitim Vakfı Başkanlığı, Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği Üyeliği, AGİTPA Türk Grubu Üyeliği ile Su Kirlenmesi Araştırmaları ve Kontrolü Türk Milli Komitesi Üyeliği de yaptı. 2002 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde de Ankara milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 2009-2014 yerel seçimlerinde de Sincan belediye başkanı oldu.

Yorumlar