Mecliste kadın oyuncuların sahneye çıkarılmadığı iddiası

- TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı: - "Salonun iki tarafında ve katılımcıların arasında yerlerini alan kadın ve erkek sanatçılar gösterilerini yaparak Çanakkale Türküsü'nü ve Mehmet Akif Ersoy’un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini birlikte seslendirip gösteriyi birlikte icra etmişlerdir" - "Yapılan gösteri ve toplantı kameralar tarafından kayda alınmıştır. Böylesi başarılı bir toplantıyı gölgelemek, tarihe ve şehitlerimize karşı saygısızlık ve kesinlikle maksadını aşan bir dezenformasyondur"

Google Haberlere Abone ol
Mecliste kadın oyuncuların sahneye çıkarılmadığı iddiası

TBMM (AA) - TBMM'de, Meclis Sohbetleri etkinliği kapsamında gerçekleştirilen tiyatro oyununda, salonun iki tarafında ve katılımcıların arasında yerlerini alan kadın ve erkek sanatçıların gösterilerini yaparak, Çanakkale Türküsü'nü ve Mehmet Akif Ersoy’un "Çanakkale Şehitlerine" şiirini birlikte seslendirdiği, gösteriyi birlikte icra ettikleri bildirildi.

TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığından yapılan açıklamada, dijital medya platformlarında, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımıyla dün TBMM'de düzenlenen "Meclis Sohbetleri" toplantısına ilişkin, "Kadınlar Sahneye Çıkmasın" şeklinde iddiaların yer aldığı anımsatıldı.

Açıklamada, her ayın son çarşamba günü gerçekleşen Meclis Sohbetleri'nin birincisinin, "Türkiye'de Demokrasinin Gelişimi" konusunda olduğu, eski TBMM başkanlarından Mehmet Ali Şahin'in yönettiği, Prof. Dr. İsmail Hakkı Ünal, Prof. Dr. Mustafa Turan ve Prof. Dr. Mustafa Budak'ın konuşmacı olarak yer aldığı Meclis Sohbetleri'nin ikincisinin ise dün yapıldığı belirtildi.

"Birinci Meclis, Gazilik ve Şehitlik Ruhu" konusunun ele alındığı toplantının içeriğini zenginleştirmek gayesiyle kısa bir tiyatro gösterisi yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünden de destek alındığı ifade edilen açıklamada, Devlet Tiyatrolarından gelen ekibin, toplantının başında 10 dakikalık bir gösteri sunduğu aktarıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Salonun iki tarafında ve katılımcıların arasında yerlerini alan kadın ve erkeklerden müteşekkil sanatçılar gösterilerini yaparak ışık oyunları ve müzik eşliğinde Çanakkale Türküsü'nü ve Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' şiirini birlikte seslendirip gösteriyi birlikte icra etmişlerdir. Gösteri, katılanlar tarafından büyük bir beğeniyle karşılanmış ve uzunca bir müddet alkışlanmıştır. Akabinde üç değerli öğretim üyesinin konuşmacı olarak katıldığı ve TBMM eski Başkanlarından Mehmet Ali Şahin'in yönettiği sohbet toplantısına geçilmiştir. Yapılan gösteri ve toplantı kameralar tarafından kayda alınmıştır. Böylesi başarılı bir toplantıyı gölgelemek, tarihe ve şehitlerimize karşı saygısızlık ve kesinlikle maksadını aşan bir dezenformasyondur."

Yorumlar