Mecliste bombanın atıldığı bahçede anıt yapılacak

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe gecesi Meclise atılan ilk bombanın isabet ettiği bahçede anıt yapılacak - Anıta 15 Temmuz şehitlerinin isimleri yazılacak ve her yıl 15 Temmuz'da anma töreni düzenlenecek

Google Haberlere Abone ol
Mecliste bombanın atıldığı bahçede anıt yapılacak

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Meclise atılan ilk bombanın isabet ettiği bahçede anıt yapılarak, o günün acısı unutturulmayacak. Her yıl 15 Temmuz'da da anıtta anma töreni düzenlenecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 15 Temmuz gecesi uçaklardan atılan bombalarla büyük tahribata uğrayan Mecliste, 15 Temmuz'un yaralarını sarma çalışmaları devam ediyor.

Bu çerçevede, zarar gören bir çok yerin tamiratı tamamlanarak Meclisin yasama çalışmalarına devam etmesi sağlanırken; giriş ve çıkışları tahta panolarla kapatılan, ikinci bombanın atıldığı Başbakanlık Makamının bulunduğu kattaki tamirat ise sürüyor. Bu katın Şeref Holüne bakan kısmında, "Milletin Meclisini Millet Yapar" yazılı büyük boy duvar panoları yer alıyor.

Bombanın büyük zarar verdiği, bombanın şiddetiyle içindeki demirlerin ortaya çıktığı, Başbakanlık Makamının bulunduğu kattaki iki kolon mevcut haliyle korunacağı için, kolonların bulunduğu yerin güçlendirilmesi çalışmaları da devam ediyor.

İki kolon, parçalanan betonların çevreye zarar vermemesi için tel kafes içine alındı. Kolonlar ve oradaki beton tavan, tamamen çelik konstrüksiyonla güçlendirildi. Bu bölüm, bir sanatçı tarafından düzenlenerek sergilenmeye uygun hale getirilecek.

15 Temmuz gecesi uçaklardan atılan ilk bombanın isabet ederek iki metre derinliğinde çukur oluşturduğu Ziyaretçi Binası yakınındaki bahçede anıt yapılacak. Anıta 15 Temmuz şehitlerinin isimleri yazılacak ve her yıl 15 Temmuz'da anma töreni düzenlenecek.

Anıtın olduğu yerden, ikinci bombanın düştüğü yere kadar, zemini taşla döşenerek "demokrasi yolu" yapılacak. Bu yolu, rahatsızlanan milletvekillerine acil müdahale edilebilmesi amacıyla ambülans da kullanabilecek.

Bu arada yerine yeni bina yapılacak olan, A ve B bloktan oluşan eski Halkla İlişkileri Binalarındaki yıkım çalışması devam ediyor. Bloklar tamamen yıkılırken, hafriyat kaldırma işlemi sürüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının, eski halkla ilişkiler binalarından çıkan molozlar için hafriyat döküm parası almayacağı belirtildi.

Bahçeye atılan bombanın zarar verdiği Ziyaretçi Binasındaki onarım çalışması devam ediyor.

Eski halkla ilişkiler binalarından çıkan milletvekili masaları da talep eden okullara bedelsiz olarak verilecek.

Yorumlar