Meclisin bütçe maratonu sona eriyor

TBMM Başkanı Kahraman: -"Milletimizi, devletimizi, bayrağımızı, vatanımızı severiz. Hiç kimsenin, bir diğerinden daha fazla seviyorum iddiası olamaz, olmamalıdır. Vatan hepimizin ve bu bayraktaki kırmızı kan, bizim dedelerimizin, şehitlerimizin akıttığı kan. Ne ona dokundurturuz, ne devletimize, ne milletimize, ne bütünlüğümüze, katiyen dokundurtmayız ve dokundurtmayacağız" -"Halep diye bir şehir ortadan kaldırılıyor. Bir travma, tarihte ender görülen bir dram. 'Halep orada arşın burada' deniliyordu. Arşın burada ama Halep artık orada mı? Bu çok hazin"

Google Haberlere Abone ol
Meclisin bütçe maratonu sona eriyor

TBMM (AA) - Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "Milletimizi, devletimizi, bayrağımızı, vatanımızı severiz. Hiç kimsenin, bir diğerinden daha fazla seviyorum iddiası olamaz, olmamalıdır. Vatan hepimizin ve bu bayraktaki kırmızı kan, bizim dedelerimizin, şehitlerimizin akıttığı kan. Ne ona dokundurturuz, ne devletimize, ne milletimize, ne bütünlüğümüze, katiyen dokundurtmayız ve dokundurtmayacağız." dedi.

TBMM Genel Kurulu, bütçe üzerinde son konuşmaların yapılması ve 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2015 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı'nın açık oya sunulması için Meclis Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı.

Kahraman, birleşimi açtıktan sonra yaptığı konuşmada, İstanbul'daki menfur terör saldırısında şehit olan 44 kişi için 25 ilde cenaze töreni düzenlendiğini belirterek, "Bütün 81 ilimiz ve Türkiyemiz kanadı, bağrı yandı, ateş düştü." ifadesini kullandı.

Bu saldırıyı Mecliste 3 partinin ortak deklarasyonu ile kınadıklarını, bir partinin de kendi deklarasyonunu yayınladığını anımsatan Kahraman, teröre karşı tek yürek ve ses olarak güzel bir imtihan verildiğini söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir araya geldiklerini hatırlatan Kahraman, "Millet olarak herhangi bir parti farkı gözetmeksizin, milli menfaatlerde, bütünlükte, devleti yüceltmekte ve daha ötelere yürümede birlikte olacağımıza dair fevkalade güzel beyanda bulundular. Kendilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye konuştu.

15 Temmuz gecesinde de birlikte tek ses olduklarını anımsatan Kahraman, şöyle devam etti:

"Birlikte biz tek sesiz. Parmaklar değişik olsa dahi aynı birliğe bağlıdırlar. DNA'mız aynı. Milletimizi, devletimizi, bayrağımızı, vatanımızı severiz. Hiç kimsenin, bir diğerinden daha fazla seviyorum iddiası olamaz, olmamalıdır. Vatan hepimizin ve bu bayraktaki kırmızı kan, bizim dedelerimizin, şehitlerimizin akıttığı kan. Ne ona dokundurturuz, ne devletimize, ne milletimize, ne bütünlüğümüze, katiyen dokundurtmayız ve dokundurtmayacağız."

-"Halep, dünyanın gözü önünde yerle bir ediliyor"

Şehitliğin en üst rütbe olduğunu belirten Kahraman, şehitleri rahmet ve minnetle andı, şehit ailelerine sabır ve yaralılara şifa diledi.

Kahraman, Meclis Başkanlık Divanı üyeleri olarak yarın, İstanbul'da Şehitler Tepesi'ni, Valilik, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve yaralıları ziyaret edeceklerini söyledi.

Halep'te yaşananlara da değinen Kahraman, "Halep diye bir şehir ortadan kaldırılıyor. Milattan önce 3 bin yılında kurulmuş Halep, dünyanın gözü önünde yerle bir ediliyor. Maalesef BM'nin iki üyesi ateşkesi veto ediyor. Bir büyük trajediyle karşı karşıyayız ve çok üzgünüz. Bir travma, tarihte ender görülen bir dram. 'Halep orada arşın burada' deniliyordu. Arşın burada ama Halep artık orada mı? Bu çok hazin." dedi.

"Bir büyük oyun Türkiye'yi de saracaktı." ifadesini kullanan Kahraman, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı Meclisiyle, milletiyle, basınıyla ve bütün siyasi partileriyle bir tavrın ortaya konularak bunun önlendiğini ve 16 saat gibi kısa bir zamanda Türkiye'nin normale döndüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teröre karşı milli seferberlik ilan ettiğini anımsatan Kahraman, "Zaten daha önceden beri devam eden tek yürekliliğimiz var. Elbette ki bu devam edecek. Güzel bir hadisedir. Terörün her türlüsüne karşıyız. PKK'sına da DEAŞ'ına da PYD'sine de... İsmi ne olursa olsun, terör, terördür ve insanlık suçudur." diye konuştu.

Kahraman, bütçe için katkıda bulunan ve özverili çalışmalar yapan, başta milletvekilleri ve bürokratlar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Kahraman, 2017 yılı bütçesinin millet ve memleket için hayırlı ve uğurlu olması dilediğinde bulundu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bütçe görüşmeleri için Meclise geldi.

Bütçe üzerinde gruplar adına konuşmalar yapılacak.

Bütçe üzerinde ilk sözü, CHP Grubu adına İstanbul Milletvekili İlhan Kesici yapıyor.


Yorumlar