Meclis Aladağ'daki Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu

- Komisyon Başkanlığına, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı seçildi

Google Haberlere Abone ol
Meclis Aladağ'daki Yurt Yangınını Araştırma Komisyonu

TBMM (AA) - Adana Aladağ'da özel bir öğrenci yurdunda meydana gelen yangın ile kamusal eğitim ve barınma haklarının tüm öğrenciler için güvence altına alınması amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanlığına, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı seçildi.

Aladağ ilçesinde kız öğrenci yurdunda meydana gelen yangının araştırılması, benzer acıların bir kez daha yaşanmaması ve kamusal eğitim, barınma haklarının tüm öğrencilerin güvence altına alınarak, yaygınlaştırılmasının sağlanması, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi için kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, ilk toplantısını yaptı.

En yaşlı üye sıfatıyla AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer başkanlığında toplanan komisyon, Başkanlık Divanı'nı belirledi.

Seçim sonucunda Başkanlığa, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı seçildi.

Başkanvekilliğine AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Sözcülüğe AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ve Katip Üyeliğe AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider getirildi.

Seçim sonrası konuşan Sarı, yapacakları çalışmaların, vatan, millet ve çocuklara yararlı sonuçlar getirmesini temenni etti.

Komisyonun amacının önemine işaret eden Sarı, bu amaç uğruna yapacakları çalışmalarda siyasi parti farklılıkların bir kenara bırakılması gerektiğini kaydetti.

Sarı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, milletinin birer üyesi olarak, anne, babalar olarak evlatlarının en iyi şekilde eğitim alması, eğitim süresince temel haklardan en iyi şekilde yararlanması, elim kazadan çıkartacakları dersler sonrası önlemler almaları gerektiğini belirtti.

Sarı, Adana'dan seçilen, Adana'da yaşayan ve elim faciayı birebir takip ederek, vatandaşların acılarını paylaşan biri olarak komisyona başkanlık etmesinin önemli olduğunu ifade etti.

Komisyon Başkanı Sarı, çocuklara daha iyi bir gelecek sağlamak noktasında komisyon çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

Seçim öncesi söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Aladağ'ın ilk olmadığını ancak son olmasını istediklerini ifade etti. Komisyonun amacının da bunun son bulması olduğunu belirten Usluer, sadece bu olayın yaşandığı yerin, olayın etkilediği ailelerin değil siyasiler olarak herkesin sorumluluğu bulunduğunu bildirdi.

Komisyonun ortak önergelerle kurulmasının son derece kıymetli olduğunu vurgulayan Usluer, başlarken uzlaşıyla yola çıkmanın anlam taşıdığını, bu nedenle komisyon divanında 4 partinin temsil edilmesini istedi.

Yorumlar