Mavera Kara Leyla kimdir, gerçek adı nedir?

Mavera Kara Leyla karakterini canlandıran oyuncunun gerçekte kim olduğu merak ediliyor. Aslında karakteri canlandıran oyuncu kamuoyunun yakından tanıdığı bir isimdir. Leyla, Bağdat'ın "kötü kadınları"nın bulunduğu evi işleten kadın olarak dizide yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mavera Kara Leyla kimdir, gerçek adı nedir?

Mavera Kara Leyla karakterini canlandıran oyuncu kimdir, gerçek adı nedir? TRT 1'in Ramazan ayına özel yapımını üstlendiği Mavera dizisi her akşam 23.45 itibariyle ekrana geliyor. 

Dizi, Orta Asya'dan kalkarak Bağdat'a ilim ve irfan sohbetlerini yapmaya gelen 4 Alperen'in hayatını konu ediniyor.

Başlarında Hoca Ahmet Yesevi'nin bulunduğu bu 4 dört Allah dostu, Bağdat'a geldiğinde keşmekeş içerisinde, adaletin, dirliğin ve birliğin bozulduğu bir şehirle karşılaşırlar.

Şehri düzeltmek için ellerinden geleni yapmak isterler; ancak önlerinde türlü engeller çıkar.

Şehrin keşmekeşliğinin bir göstergesi de Bağdat'ın karanlık dünyasında yaşayan "kötü kadınlar"ın başını çeken Kara Leyla'dır. 

Bağdat'ta herkes Kara Leyla'dan uzak durur, onu kötü bir kadın olarak bilinir ancak Hace'nin Bağdat'a gelmesiyle tamamen değişmeye başlar. 

Kara Leyla, Hace'ye verdiği destekle herkese örnek olur. 

Gençliğinde, babası tarafından zengin bir adama kumar borcu karşılığında satıldığını ilk kez anlatan Kara Leyla'nın hayatı Bağdat esnafını utandırır.

Kara Leyla, kişiliğiyle de kara bir isimdir. Aslında tam olarak kime çalıştığı bilinmiyor; görünürde Haşhaşilerin Bağdat'taki daileriyle iş tutuyor; ancak bunun gerçek mi yoksa bir oyunun parçası mı olduğu henüz bilinmiyor. 

Peki, Kara Leyla karakterini canlandıran oyuncu kimdir? Mavera dizisinde Kara Leyla karakterini Zara canlandırıyor. Peki, Zara kimdir? 

İşte Zara biyografisi: 

Zara'nın tam adı Neşe Zara Yılmaz'dır.

Neşe Zara Yılmaz 15 Ocak 1976 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.

Aslen Adıyamanlı Kürt bir ailenin kızıdır. 

Çocukluk yıllarında "Neşecik" adı ile sekiz albüm çıkardı.

1991 yılında Milliyet gazetesinin Liselerarası Müzik ve Halk Oyunları yarışmasında “Türk Halk Müziği Bayan Solist” dalında Türkiye birincisi oldu.

Aynı yarışmaya 1993 yılında katılarak tekrar birincilik kazandı.

Yüksek eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü'nde tamamladı.

1996 yılında TRT’nin “Yetişmiş Ses Sanatçısı” sınavını kazanarak “TRT Türk Halk Müziği Akitli Ses Sanatçısı” unvanıyla göreve başladı.

1997 yılında Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Yunus Emre Müzikali” nde Amber rolüyle oyuncu ve solist olarak görev aldı.

1998 yılında 15 aylık çalışmanın ürünü olarak, Zara adı ile ilk albümü olan Avuntu piyasaya sürüldü.

Aynı yıl Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğinde “Eylül Fırtınası” isimli ilk uzun metraj filminde Tarık Akan ile başrolü paylaştı.

Yorumlar