Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri?

Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri? maske takmamanın cezası ne kadar? soruları koronavirüs tedbirleri kapsamında 48 ilde maske zorunluluğu uygulanmasının ardından en çok arananlar arasında yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Maske takma zorunluluğu olan iller listesi

Maske takma zorunluluğu olan iller hangileri? maske takmamanın cezası ne kadar? maske takma zorunluluğu olan iller listesi:

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir çok ilde maske takma zorunluluğu getirilirken bu illerin başında İstanbul, Ankara ve Bursa geliyor.

Koronavirüs tedbirlerinin 1 Haziran'da azaltılmasının ardından tedbirlere uymayanlara yönelik yeni kararlar alınmaya başladı. Buna göre, vakaların artmaya başladığı illerde maske zorunluluğu getirildi.

Sağlık Bakanlığı Fahrettin Koca, vaka artışlarından sonra bazı illerde maske takma zorunluluğu getirildiğini duyurmuştu. 

Maske takma zorunluluğu olan iller vatandaşlar tarafından merak edilmeye devam ederken bugün İçişleri Bakanlığı tarafından il valiliklerine gönderilen yazı ile maske takmayan vatandaşlara kesilecek cezalarda belirlenmiş oldu. 

MASKE TAKMANIN ZORUNLU OLDUĞU İLLER LİSTESİ

Buna göre, maske takmanın zorunlu olduğu iller şu şekilde: Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Denizli, Düzce, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şırnak, Tunceli, Uşak, Zonguldak, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa. Bu illere ek olarak İstanbul, Ankara ve Bursa'da da sokağa çıkarkan maske takma zorunluluğu getirildi.

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NE KADAR?

Maskesiz sokağa çıkanlar ve belirtilen önlemleri ihlal edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282.maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacak. Buna göre, İçişleri Bakanlığı tarafından uygulanacak cezaya ilişkin yazıda bugün 81 il valiliğine gönderildi. 

İl valiliklerine gönderilen yazıya göre, vatandaşlar 3 gün boyunca görevliler tarafından maskelerini dışarıda takmaları konusunda uyarılacak. Ancak 22 Haziran Pazartesi tarihinden itibaren maskelerini takmadan dışarıya çıkan vatandaşlara 900 lira para cezası kesilecek. 

KORONAVİRÜS CİĞERLERİ BÖYLE ELE GEÇİRİYOR

 

 

Yorumlar