Maske fiyatları ne kadar? Koronavirüsünden korunmak için hangi maske kullanılmalı?

Maske fiyatları ne kadar? Koronavirüsünden korunmak için hangi maske kullanılmalı? soruları koronavirüsün ülkemizin sınırlarına dayanmasının ardından sıkça araştırılmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Maske fiyatları ne kadar? Fiyatlar uçtu

Maske fiyatları, son zamanların en çok sorgulananları arasındaki yerini koruyor. Koronavirüsün son olarak İran, Irak, İsrail, Bahreyn ve Kuveyt gibi ortadoğu ülkelerinde görülmesi ile birlikte vatandaşlar koronavirüsünden korunmak için hangi maskenin kullanılması gerektiğini ve ve maske fiyatlarını araştırmaya başladı. 

Geçtiğimiz 2019 yılının sonlarına doğru, Çin'in Hubei eyaletinin başkenti Vuhan'da ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan koronavirüsü hızla can almaya devam ediyor. Şuana kadar 28 ülkeye yayılan koronavirüsü sonm olarak sınırlarımıza kadar geldi. İsrail ve İran'ın ardından Kuveyt ve Bahreyn'de görülen koronavirüsü korkutmaya devam ederken vatandaşlar şimdiden önlem almaya başladı. 

Uzmanların şuan maske stoğu yapmaya gerek yok demesine rağmen maske fiyatlarında muazzam bir artış yaşanıyor. Vatandaşlar İnternetten maske satın almak için şimdiden fiyatları araştırmaya başladı bile. 

Eczane ve medikal marketlerde maske bulamayan vatandaşlar internet sitelerine yöneldi. Vatandaşlar maske fiyatlarını araştırmaya devam ediyor. Peki, maske fiyatları ne kadar?

Alışveriş sitelerinde maskelerin satış fiyatları 9 liradan başlayarak binlerce liraya ulaşıyor. Tekli olarak satılan filtreli maskelerin fiyatları 9 liradan başlarken, 2 katlı ve 3 katlı olmak üzere farklı versiyonları bulunan maskelerin fiyatları normal şartlarda 10 liradan başlarken bu fiyatlardaki tüm ürünlerin satışları durdurulmuş durumda. Öte yandan daha önce 10-12 liradan satılan 50'li maskeler ise şuan 300-400 lira gibi fiyatlardan başlayarak 3 bin liralara kadar çıkıyor.

KORONAVİRÜSÜNDEN KORUNMAK İÇİN HANGİ MASKE KULLANILMALI?

Konuyla ilgili konuşan uzmanlar koronavirüsünden korunmak için şuan için maske kullanımına ihtiyaç olmadığını ancak, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin maske takmasında fayda olduğunu belirtiyor. Uzmanlar vatandaşların virüsten korunmak için çift katlı maskeleri de filtreli maskeleri de kullanabileceğini belirtiyor. 

MASKE FİYATLARINA DEVLET TAKİBİ

Virüsün Türkiye'de de ortaya çıkmasından sonra maske fiyatları daha da uçmaya başladı. Birçok fırsatçı firma fiyatları katlayarak ürünlerini satışa çıkarmaya başladı. Bunun üzerine önce Ticaret Bakanlığı ardından MASAK devreye girerek maske fırsatçılarına soruşturma başlattı.

 

Yorumlar