Bakan Koca: Maske fiyatları kontrol altına alındı

Kororanvirüs Bilim Kurulu tarafından düzenlenen toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Koca: Maske fiyatları kontrol altına alındı

Kororanvirüs Bilim Kurulu tarafından düzenlenen toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulunuyor.

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'de koronavirüsü vakasının tespit edilmesinden sonra durumun yeniden değerlendirildiğini belirterek, bundan sonra alınacak yol hakkında görüşmeler yapıldığını söyledi.

MASKE FİYATLARI KONTROL ALTINA ALINDI

Bakan Koca, piyasada fırsatçılığı yapılan maske fiyatları konusunda da önlem aldıklarını belirterek fiyatların bakanlığın ön iznine bağlandığını açıkladı.

Bakan Koca açıklamasında şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi ilk kez bir toplantıyı gece saatlerinde yaptık. Bu az görülen bir durumdur. Bundan sonraki her buluşma dünkü gibi şeffaf olacaktır. Virüslere karşı antibiyotikler etkili değildir. Antibiyotik diyecek ilaç şeffaf, temiz bilgidir. Çıkarımların bilgi ile karıştırıldığı bir durumdayız. Doğru bilgiyi yayma sorumluluğunuz var. Sorun küresel, mücadelemiz ulusaldır. Bu ulusal mücadelenin güçlü bir aktörünün medya olduğunu bildirmek isterim."

"Biz sorunu siyasal dil ile ele almadık. Bilimsel yöntemle ilerledik. Verilerle karar verdik. Tek kriterimiz insan sağlığı oldu. Avrupa ile ilgili kaygılarımız doğrulandı. Bunu bekliyorduk. Tanı ve izolasyon sürecini hızla yaptık. Avrupa'nın durumu bizi dün akşamki durumla karşılaştırmakla yetinmeyecektir. Avrupa'nın tamamıyla iletişimi kesmek mümkün değildir. Turizm ve ticaret bakanları da bizimle beraberlerdir. Bilimsel tedbirlerin her alana hakim olmasını tartıştılar, kararlar aldılar. Maske ve tulum gibi ekipmanların giderek fiyatlarının yükselmesi, Sağlık Bakanlığı'nın Ticaret Bakanlığı'na ön hizmet için tabi olması kararı alındı. Vatandaşarımızın alım sayısı tamamlanmadan, ihracata izin verilmeyeceğini duyurmak istiyorum."

TURİZM TAKVİMİNDE DEĞİŞİKLİK

Bilim Kurulu'nda yer alan Turizm Bakanı da açıklamalarda bulundu. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, turizm konusunda 15 Nisan'ın önemli bir tarih olduğunu, organizasyonların nisan sonuna alınması konusunda karar aldıklarını söyledi.

MASKE İHRACATINA KISITLAMA

Aynı toplantıda konuşan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, maske fiyatlarındaki artış nedeniyle ihracat yasağı getirildiğini belirterek, fiyatların halkın alım gücüne göre ayarlanmaya çalıştıklarıın ifade etti.

Yorumlar