Manisa İl Halk Kütüphanesi'nde 'Manisa Kitaplığı' oluşturuldu

Yılda ortalama 200 binden fazla kişinin faydalandığı Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde, kültür özelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Manisa Kitaplığı bölümü oluşturuldu.

Google Haberlere Abone ol
Manisa İl Halk Kütüphanesi'nde 'Manisa Kitaplığı' oluşturuldu

Yılda ortalama 200 binden fazla kişinin faydalandığı Manisa İl Halk Kütüphanesi’nde, kültür özelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla Manisa Kitaplığı bölümü oluşturuldu. Bölümde şehirle ilgili kitap, dergi ve gazete gibi çeşitli yayınlar yer alıyor. Önümüzdeki günlerde dijital kaynaklarla ilgili çalışmalar da yapılacak.

Daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla böyle bir bölüm oluşturulduğunu belirten Manisa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit, kültür özelliklerinin yok olma veya olumsuz değişikliklere uğramasını engellemek ve gelecek nesillere ulaştırmak için en önemli görevlerden birisinin, şehir arşivleri kurmak olduğunu söyledi. Arşivin bir şehrin hafızası olduğunu belirten Kibrit, “Burada iller için önemli olan bütün belge ve bilgiler muhafaza edilir. Bu amaçla kurulan Manisa Kitaplığı bölümümüz, kullanıcılarımızın her türlü araştırma ve öğrenme ihtiyaçlarıyla özellikle öğrencilerimiz için yaşadıkları kentin geçmişini tanıma ve araştırmaları yönünde önemli bir birim olarak varlığını devam ettirecektir.” dedi.

Bölümde bulunan kaynaklardan da bahseden Müdür Ayşin Kibrit, “Bugün itibariyle eski ve yeni basımlı çok sayıda Manisa tarihi, kültürü, tarih içindeki sosyoekonomik durumu, coğrafi yapısı, tarihi eser ve değerlerini içeren kitap, yıllık dergi gibi çeşitli eserler bulunuyor. Ayrıca Manisalı yazarlarımızın da kitapları derlenmeye çalışılmış olup kütüphanemizin Manisa Kitaplığı bölümünde birarada bulmak mümkün olacak. 2012 Eylül ayı itibarıyla Derleme Yasası gereğince ilimiz ve ilçelerde çıkan gazetelerimiz derlenmeye başlanmıştır. Bu amaçla Manisa merkez ve ilçelerimizde basımı gerçekleştirilen bugün itibariyle 10’ar adet yerel gazete derlenerek bölümde hizmete sunuldu.” şeklinde konuştu.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Erdinç Karaköse de Türkiye’de en yoğun okuma hizmetini sağlayan kütüphanelerden biri olduğunu, yoğunluğun her yıl artarak devam ettiğini söyledi. Manisa Kitaplığı için vatandaşlara çağrıda bulunan Karaköse, “Ellerinde Manisa ile ilgili kitaplar olan varsa bize getirebilirler. Böylece Manisalılar, Manisa hakkında bilgi sahibi olmuş olacak, bilinmeyen bilgilere ulaşacaklar. Kent arşivinin oluşturulması için bu bir başlangıçtır. Buradaki çalışmayı dijitallerle desteklersek daha iyi olacak.” dedi. CİHAN

Yorumlar