Manisa Devlet Hastanesi bünyesinde özel eğitim sınıfı oluşturulacak

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulacak özel eğitim sınıfında, uzun süreli tedavi gören öğrenciler için eğitim hizmeti verilecek.

Google Haberlere Abone ol
Manisa Devlet Hastanesi bünyesinde özel eğitim sınıfı oluşturulacak

Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulacak özel eğitim sınıfında, uzun süreli tedavi gören öğrenciler için eğitim hizmeti verilecek. Bu sayede ilkokul çağındaki öğrenciler, hem tedavi görecek hem de derslerinden geri kalmayacak.

Manisa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Murat Türkyılmaz, sınıfın şu an sadece ilköğretim derecesinde eğitim vereceğini ve bu şekilde eğitim sisteminin çok faydalı olacağını söyledi. Hasta çocukların elverdiği ölçüde sınıfa devam etmesini sağlamak istediklerini belirterek, “Öğrencilerin sınıf ve seviyelerine uygun ders programını gerçekleştirmek, hastane ve hastalık stresinden kurtulup günde birkaç saatliğine de olsa okul ortamı içinde bulunmalarını sağlamak ve onlara moral vermek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkileri kadar bizim de görevlerimiz arasında. Ayrıca sınıfa gelemeyecek durumda bulunan çocuklara, kendi odalarında yatakbaşı eğitim vermeyi planlıyoruz.” dedi. Projenin kısa sürede hayata geçirileceğini dile getiren Genel Sekreter Türkyılmaz, hasta çocukların hastane okulu sayesinde hem eğitimlerini yarıda bırakmayacağını hem de hastalıklarının oluşturduğu üzüntü ve stresten kurtulacağını söyledi. Türkyılmaz, “Sınıfımız hastane bünyesinde hazırlandı ve bitmek üzere. Hastanede uzun süreli kalacak olan öğrenciler, hastane ilköğretim okuluna devam edecek. Böylece başarı durumu ve gelişimi okuluna bildirilecek. Öğrencilerin kendi okullarında sene kayıpları önlenmiş olacak. Bu da hastanedeki okul çağı çocukların kendilerini daha iyi hissetmesine ve morallerinin yükselmesine imkan sağlayacak.” şeklinde konuştu. Öğrencilerin eğitimi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile her zaman işbirliği içinde olmaya hazır olduklarını aktaran Murat Türkyılmaz, “Öncelikle bu, sadece bizim yaptığımız bir proje değil. Bu konuda İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy başta olmak üzere bütün emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi. CİHAN

Yorumlar