Maltepe Kaymakamı darbe girişiminde yaralananlara sahip çıktı

Maltepe Kaymakamlığı darbe girişimi sırasında ilçede yaralananlara sahip çıktı

Google Haberlere Abone ol
Maltepe Kaymakamı darbe girişiminde yaralananlara sahip çıktı
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında meydanlara çıkarak girişime engel olmaya çalışan Maltepeli vatanseverlere ilçe Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla sahip çıktı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, darbe girişimi sonrası şehit yakınları ve yaralanarak gazi olan vatandaşlar için devlet, çıkardığı kanun hükmündeki kararname ile yardımda bulunacak. Bu bağlamda, Maltepe Kaymakamlığı da 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında sokağa çıkarak demokrasinin kesintiye uğramaması için hayatları pahasına vatan için kurşunların hedeflerine maruz kalan Maltepeli 9 gazisine sahip çıktı.

Hastanelerde tedavileri devam eden ve taburcu olan 15 Temmuz demokrasi gazilerinin ailelerine ilk etapta 5'er bin lira nakdi yardım yapılırken, Maltepe Kaymakamlığı bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından gazilik haklarıyla ilgili çıkacak mevzuata göre de devlet desteği sürecek.

Şehit aileleri ve gazilere destek olmak isteyenler, Maltepe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan bilgi alabilecek.

Yorumlar