Malatya'da çöken binadan 11 yaralı çıkarıldı

Malatya'da çöken binada çok sayıda kişi enkaz altında kaldı. Bina yıkıldığında ilk gelen son dakika haberlerinde binanın önceden boşaltıldığı belirtilmişti; ancak gelen yeni haberlere göre binada çok sayıda insan olduğu belirtiliyor. Malatya Valisi, kurtarma çalışmasının sürdüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da çöken binadan 11 yaralı çıkarıldı

Malatya'da altında kıraathane olduğu öğrenilen bir bina akşam saatlerinde çöktü. Bina enkazında çok sayıda insan olduğu tahmin ediliyor.

Son dakika haberine göre, Yeşilyurt ilçesinde çöken iki katlı binanın enkazında ilk belirlemelere göre en az 20-30 kişi var. Bunlardan 11'i kurtarılırken, diğerlerinin kurtarma çalışması ise sürüyor. 

Malatya son dakika bina çöktü, çok sayıda kişi enkaz altında
Malatya son dakika bina çöktü, çok sayıda kişi enkaz altında

 

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesindeki bir binada bugün gerçekleştirilen çalışmanın ardından çökme meydana geldi. Aynı binada gün içerisinde yapılan tadilatta kolonlardan birinin kesildiği iddia edildi. Ancak bu iddiayla ilgili yetkililerden resmi bir açıklama gelmedi.

Sıtmapınarı Mahallesi İnönü Caddesi'nde bulunan binada akşam saatlerinde göçük yaşandı. Giriş katında dükkanların bulunduğu binanın çevresinde güvenlik önlemi alındı. Bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

Binada kaç kişi olduğuna dair henüz net bir bilgi yok ancak binanın altında dükkanlar mevcut. Ekipler, dükkandaki vatandaşların sağlık durumunu araştırıyor. Ayrıca 11 kişi, enkaz altından çıkarıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. İçeride 10 kişi daha olduğu belirtiliyor.

Çöken binanın altında kıraathane ve tavukçu olması da endişeleri artırdı. Ekipler, dükkan içerisinde bulundukları tahmin edilen kişileri sağ şekilde enkaz altından çıkarmak için çalışıyor.

Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı açıklamada, "Çöken binada bir kahvehane, fırın ve bir ticarethane var. Kaç kişinin etkilendiği yönünde kesin bir bilgi yok. Olayı araştırıyoruz. AFAD ve itfaiye ekiplerimiz çalışıyor. Gereken yapılıyor" ifadelerini kullandı.


 

Yorumlar