Malatya, Elazığ, Adıyaman'da hissedilen deprem

Son Dakika: Merkez üssü Malatya olduğu belirlenen ancak bütün çevre illerde hissedilen deprem meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol
Malatya, Elazığ, Adıyaman'da hissedilen deprem

Merkez üssü Malatya olan ancak Elazığ, Adıyaman, Karamanmaraş gibi çevre illerden de hissedilen 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Merkez üssü Pütürge ilçesi olan 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Alınan ilk bilgilere göre sarsıntılar Adıyaman ve Şanlıurfa'da da hissedildi.

Vatandaşlar yaşanan şiddetli depremin ardından dokaklara çıktı. Depremin Gaziantep'te de hissedildiği belirtiliyor.

İLK AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan yaptığı açıklamada "Depremle ilgili olumsuz bir ihbar almadık." dedi.

UZMANLARDAN İLK YORUMLAR

CNN TÜRK canlı yayınına katılan Prof. Dr. Süleyman Pampal, önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Pampal'ın o açıklamaları: 

Bu bölgede bu tarz depremlerin meydana gelmesi normal ama bizi kaygılandıran nokta deprem hareketliliğinin güney batıya doğru kayması. Sincik, Adıyaman, Gölbaşı, Türkoğlu ve Hatay segmentleri var. Buralarda kırılma olursa daha yıkıcı depremler meydana gelebilir. Kuzeye doğru Bingöl'e doğru kırılmamış 50 km'lik bir kısım var Palu-Hazar segmenti dediğimiz segmentte daha büyük depremler olabilir.

Bu deprem çok büyük deprem değil, ama diğer segmentlerde deprem meydana gelmesi için herhangi bir tetiklenmeye de ihtiyaç yok esasında. Sivrice - Pötürge arası kırıldı. 24 Ocak'taki depremde Palu-Hazar'a doğru ve Sincik-Gölbaşı bölgesindeki parçalara enerji transferi yapıldı daha önce.


CANLI YAYINDA GERGİN ANLAR

©SonhaberlerCom

 

Yorumlar