Madenci eylemi sona erdi: İşten atılan 20 işçi geri alınacak

Zonguldak’ta işten çıkarılma endişesiyle sabah saatlerinde TTK Genel Müdürlüğü önüne yürüyerek 20 işçinin işten çıkarılmasını protesto eden Hema A.Ş. işçileri, eylemini Zonguldak Valiliği önünde sürdürdü. Valiliğin önüne...

Google Haberlere Abone ol
Madenci eylemi sona erdi: İşten atılan 20 işçi geri alınacak

Zonguldak’ta işten çıkarılma endişesiyle sabah saatlerinde TTK Genel Müdürlüğü önüne yürüyerek 20 işçinin işten çıkarılmasını protesto eden Hema A.Ş. işçileri, eylemini Zonguldak Valiliği önünde sürdürdü.

Valiliğin önüne gelen işçilerden oluşan bir heyetle birlikte Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı(GMİS) Eyüp Alabaş, Vali Ali Kaban ile problemin çözümünü konuştu. Valiyle görüşmelerinin ardından işçilerin karşısına çıkan Alabaş, şirket sahibiyle yaptığı görüşmelerde, iş akdi fesh edilen işçilerle ilgili tebligatların durdurulduğu ve geri çekildiğini duyurdu.

Alabaş, şunları söyledi: “Burada problemin kaynağı TTK Genel Müdürlüğü yetkilileriyle Hattat Enerji yetkilileri arasındaki diyalog eksikliğiydi. Taraflar, sorunu bir birlerine gönderdiği yazışmalar yerine bir masanın etrafında enine boyuna tartışabilseydi belki bu kadar büyümeyecekti. Bununla ilgili Sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz de devreye girecek. Arkadaşlarımızın mağdur edilmeden bu diyalog eksikliğinin giderilmesi konusunda Sayın Valimiz bizzat devreye girecek ve bu işi çözeceğiz inşallah. Eğer çözülmüyorsa da nereye kadar gidilmesi gerekiyorsa hep birlikte karar vereceğiz ve hep birlikte gideceğiz” dedi.

Valiyle görüşen işçiler de mesai arkadaşlarına sıkıntıların çözüleceği konusunda ikna etmeye çalıştı.

İşçiler valilik önüne gelen minibüslerle evlerine döndü. CİHAN

Yorumlar