Maden şehitleri için Soma’ya yürüyor

İstanbul'dan yola çıkan Savaş Altay isimli vatandaş, maden şehitlerinin anısına istanbul’dan Soma’ya yürüyor. Başında baret ve sırtında Türk bayrağı ile yollara düşen Altay Bursa durağında, "İnsanlarımız, şehit madencilerin ailelerini...

Google Haberlere Abone ol
Maden şehitleri için Soma’ya yürüyor

İstanbul'dan yola çıkan Savaş Altay isimli vatandaş, maden şehitlerinin anısına istanbul’dan Soma’ya yürüyor. Başında baret ve sırtında Türk bayrağı ile yollara düşen Altay Bursa durağında, "İnsanlarımız, şehit madencilerin ailelerini unutmasın." dedi.

Türkiye, Soma’da şehit olan 301 madencinin acısını yaşıyor. İstanbul’da ikamet eden Savaş Altay isimli vatandaş, toplumun maden şehitlerinin ailelerini unutmaması için Soma’ya yürüyor. Sırtındaki Türk bayrağı ve kafasındaki baretle yola çıkan Altay’ın yürüyüşün Bursa durağında gazetecilere açıklama yaptı. Sıcak havaya rağmen yürüyüşünü sürdüren Altay, "Gerekli emniyet birimlerinden yasal izinleri aldım. Soma’daki maden şehitlerini ziyaret ederek, toplumda bir duyarlılık oluşmasını amaçlıyorum. Bu yürüyüşü, tamamen insani amaçlarla yapıyorum. Başımdaki bareti ve bayrağı oraya bırakacağım. Bayrağımız ve baretim maden şehitliğinde hatıra olarak kalacak. Toplumun, madende hayatını kaybeden insanların aile fertlerini unutmamaları için yola çıktım. Soma’daki facia iş kazası değil, cinayettir." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar