Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu üyeleri madene girdi

TBMM Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu üyeleri 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının yaşandığı ocağın ardından aynı bölgede bulunan İmbat Madencilik Şirketi'nin tesislerinde incelemelerde bulundu. Milletvekilleri yaklaşık...

Google Haberlere Abone ol
Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu üyeleri madene girdi

TBMM Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu üyeleri 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciasının yaşandığı ocağın ardından aynı bölgede bulunan İmbat Madencilik Şirketi'nin tesislerinde incelemelerde bulundu. Milletvekilleri yaklaşık 1600 metre uzunluktaki madende 400 metre ilerledi.

Bugün 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma'ya gelen TBMM üyeleri, ziyaret ve facianın yaşandığı ocakta yaptıkları incelemenin ardından Soma’da faaliyetini sürdüren maden ocağı İmbat A.Ş.’de incelemede bulundu. Vardiya değişimi sırasında maden yetkililerinden kazanın meydana geldiği ocakla ilgili bilgi alan komisyon üyeleri madenci kıyafetlerini giyinerek maden ocağına indi. Komisyon üyelerinden İzmir Milletvekili Nesrin Ulema madene girerken oldukça rahat olduğunu belirterek, "Orada çalışan işçilerimizin iş ortamını görmek, o ortamın nefesini almak en azından değerlendirme yaparken biraz daha gerçekçi olmamıza neden olacak." dedi. Milletvekili Sakine Öz de, "Oradaki işçilerimizin yaşadığı duyguları biz de yaşayacağız." şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLLERİNE O GAZ MASKELERİ ANLATILDI

Komisyon üyeleri madene girmeden önce İmbat A.Ş, yetkililerinden brifing aldı. Bir iş güvenliği uzmanı, 301 kişinin öldüğü facianın hemen ardından en çok tartışılan konulardan biri olan işçilerin karbonmonoksit gazından korunması için dağıtılan gaz maskeleri hakkında milletvekillerine bilgi verdi. Maden yetkilisi, kendi madenlerinde de bu maskeden kullanıldığını kısa süre sonra tanesi bin lira olan ve siparişini verdikleri oksijen maskelerini işçilere dağıtacaklarını söyledi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, facianın ardından bir Türk televizyonuna mülakat veren bir Alman maden ekibinin, Türkiye'deki madenlerde kullanılan maskeleri Almanya'nın 25 yıl önce değiştirdiğini söylediğini aktardı.

CİHAN

Yorumlar