Lübnan Başbakanı: Gerçekleri açıklayacağız

Beyrut'u savaş alanına çeviren patlayıcı depolarının bulunduğu alandaki patlamayla ilgili 6 yıldan bu yana ülkede tartışmalar sürdüğü öğrenildi. Beyrut Gümrük Genel Müdürü, konuyu defalarca yargıya taşıdıklarını söyledi. Lübnan Başbakanı Diyap ise gerçekleri açıklayacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Lübnan Başbakanı: Gerçekleri açıklayacağız

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 100 fazla insanın ölümüne, 4 binden fazla insanın yaralanmasına, yüzbinlerce kişinin evsiz kalmasına neden olan patlama bütün dünyada büyük yankı uyandırırken, patlamanın neden meydana geldiği soruları hala cevaplanmayı bekliyor. Beyrut Limanı'ndaki patlayıcı madde depolarında meydana gelen patlamadan sonra yetkililerden önemli açıklamalar geldi. Gümrük Genel Müdürü, konuyu defalarca yargıya taşıdıklarını ancak depoların buradan kaldırılmadığını söyledi. Öte yandan Lübnan Başbakanı da konuyla ilgili gerçekleri açıklayacaklarını söyledi. 

Lübnan Başbakanı Hassan Diyab, patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Lübnan'da bugün yaşanan felaketin sorumlularından hesap sorulacak." dedi.

Başbakan Diyab, 2014'ten bu yana limanda bulunan tehlikeli depo hakkında gerçekleri açıklayacaklarını belirtti.

Yaşananları "felaket" olarak nitelendiren Diyab, tüm kardeş ülkelere, Lübnan'ın yanında yer alması ve destek olması için acil yardım çağrısında bulundu. Lübnan'ın evladını kaybetmiş bir baba gibi olduğunu söyleyen Diyab, bu sıkıntılı günlerde birlik ve dayanışmadan başka hiçbir şeyin fayda etmeyeceğini söyledi. 

DEFALARCA YARGIYA GÖTÜRÜLEN BİR KONUYMUŞ

Lübnan Gümrük Genel Müdürü Zahir, limandaki patlayıcı maddelerin oluşturduğu tehlike için 6 kez yargıya başvurduklarını ifade etti.

Söz konusu patlayıcıların oradan çıkarılmasını talep ettiklerini ancak hiçbir karşılık bulamadıklarını savunan Zahir, patlamanın nedeni için ise uzmanların raporunu beklediklerini ifade etti.

Zahir, ayrıca Beyrut Limanı'nda havai fişeklerin olup olmadığına dair bir soru üzerine de "Büyük ihtimalle havai fişekler vardı." dedi.

ATOM BOMBASI DÜŞMÜŞ GİBİ

 

Yorumlar