Londra'da Çin karşıtı protesto gösterileri

İngiltere'de Uygur Türkleri, Tibetliler ve Hong Konglulardan Çin karşıtı gösteri

Google Haberlere Abone ol
Londra'da Çin karşıtı protesto gösterileri

İngiltere'de Uygur Türkleri, Hong Konglular ve Tibetliler, Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 72'nci yıl dönümünde, azınlıklara yönelik politikaları nedeniyle Çin'i protesto etti.

Başkent Londra'daki Piccadilly Circus meydanında toplanan farklı gruplardan protestocular, ellerinde "Özgür Tibet", "Özgür Hong Kong", "Özgür Doğu Türkistan" yazılı pankartlar taşıyarak, Çin Komünist Partisi'ni protesto etti ve "Çin yalan söylüyor, insanlar ölüyor" sloganları attı.

Çin'in azınlıklara baskı ve zulüm uyguladığını savunan göstericiler, İngiltere başta olmak üzere diğer ülkelere Çin'e yaptırım uygulaması çağrısında bulundu.

Gösteride Çin karşıtları adına konuşan Sam, insan hakları savunucuları, avukatlar ve aktivistlerin Çin Komünist Partisi'nin hedefinde olduğunu belirterek, 72 yıl önce kurulan Çin'de insanların zorla kaybedildiğini, zulme uğradığını ve hapse atıldığını söyledi.

Çin'in dünyanın en acımasız ve baskıcı rejimlerinden biri olduğunu savunan Sam, "Çin Komünist Partisi 72 yıl boyunca Stalin ve Hitler gibi birçok diktatörden daha fazla insan öldürdü." ifadesini kullandı.

GÖSTERİCİLER, ELÇİLİK ÖNÜNDE ÇİN DEVLET BAŞKANI Şİ CİNPİNG'İN POSTERLERİNİ YAKTI

Protestoya katılan küresel eşitlikçi siyasi hareket Atlas Movement'ın eş kurucusu Colombe Cahen da Çin rejiminin baskı altında yaşayan demokrasi ve özgürlük beklentisi içindeki Tibet, Hong Kong ve Doğu Türkistan halklarıyla dayanışma çağrısında bulundu.

Cahen, "Çin'le ticareti durdurmalıyız. 1 milyon Uygur Türkü toplama kamplarındayken Çin Komünist Partisi ile bu şekilde ilişki kurmaya nasıl devam edebiliriz?" ifadesini kullandı.

Göstericiler, Piccadilly Circus meydanındaki konuşmaların ardından Çin'in Londra Büyükelçiliğine doğru yürüyüşe geçti.

Elçilik binası önünde bir araya gelen protestocular, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in posterlerini yaktı ve Çin aleyhine sloganlar attı.

Yorumlar