Lokma tatlısı tarifi - VİDEOLU

Lokma tatlısı geleneksel lezeetlerimizden biridir. Ramazan ayında yapılcak en lezzetli tatlılardan olan lokma tatlısı tarifi püf noktaları ile birlikte verilmiştir.

Lokma Tatlısı tarihten günümüze gelen enfes tatlardan biridir. Sofraların ardında yakışacak en güzel ve lezzetli tatlı olan lokma tatlısı tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Lokma Tatlısı Malzemeler

Hamuru İçin;

1 su bardağı su
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
1 tutam tuz
 
Şerbeti için;

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
½ adet limon suyu

Lokma Tatlısı Yapılışı

Şerbeti için;
Toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın. Aralarda karıştırarak, orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar kaynatın. Limon suyunu da ekleyip, 2 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğuması için bir kenarda bekletin.

 
Hamuru için;
Bir kapta ılık su, kuru maya ve toz şekeri karıştırın. 5 dakika bekletin. Unu karıştırma kabına alın. Orta kısmını havuz olacak şekilde açın. Açtığınız unun ortasına mayalı harcı ilave edin. Ardından kenarlarına tuz serpin. Çatal yardımıyla iyice karıştırın.
Kıvam alan hamurun üzerini streç film ile kapladıktan sonra mayalanması için 30 dakika kadar bekletin.

 
Ayçiçek yağını derin bir tavada kızdırın. Mayalanıp, kabaran hamuru son bir kez karıştırın. Bir kaşık yardımıyla aldığınız hamur parçalarını kızgın yağa bırakın.

Kızgın yağda olan lokmaları, arada bir kevgir yardımıyla karıştırarak renk alana kadar kızarmalarını sağlayın.
Pişen lokmaları bekletmeden, soğumuş şerbetin bulunduğu tencereye aktarın. Şerbeti içine çekmesi için 5 dakika kadar beklettikten sonra servis edin.